زندگینامه آگوست هورش + عکس
زندگینامه آگوست هورش + عکس
آگوست هورش، (به آلمانی: August Horch) (زاده ۱۲ اکتبر ۱۸۶۸ – درگذشته ۳ فوریه ۱۹۵۱) صنعتگر، کارآفرین و مهندس آلمانی است، که یکی از پیشگامان صنعت خودروسازی بهشمار میآید.
زاده : ۱۲ اکتبر ۱۸۶۸
وینینگن، آلمان
درگذشته ۰۳ فوریه ۱۹۵۱ (۸۲ سال)
مونشبرگ، بایرن
تبار : آلمانی
شناختهشده برای : بنیانگذار آئودی
هورش در سال ۱۸۶۸ در وینینگن، آلمان زاده شد و پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی و اخذ مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه میتوایدا فعالیت خود را در کارخانه خودروسازی بنز آغاز نمود و تا سال ۱۸۹۶ برای کارل بنز کار میکرد. آگوست هورش در سال ۱۹۰۹ شرکت خودروسازی آئودی را بنیان نهاد.
آئودی، (به آلمانی (Audi شرکت خودروسازی آلمانی و تولیدکنندهٔ خودروهای لوکس است، که دفتر مرکزی آن در شهر اینگولشتات، ایالت بایرن، آلمان قرار دارد و مدلهایش را در ۹ کارخانه، که در ۸ کشور اروپایی مستقر میباشند، تولید مینماید.
شرکت آئودی در تاریخ ۱۶ ژوئیه ۱۹۰۹ توسط آگوست هورش و در شهر تسویکاو، آلمان تاسیس شد. این شرکت از سال ۱۹۶۴ یکی از زیرمجموعههای گروه فولکسواگن بهشمار میآید.
آئودی همراه با مرسدس بنز و ب ام و سه خودروساز مشهور و لوکس آلمانی هستند و بهعنوان پرفروشترین خودروسازان لوکس جهان، شناخته میشوند. سهام شرکت خودروسازی آئودی در بازار بورس فرانکفورت معامله میشود.
تاریخچه آئودی
شرکت خودروسازی نیز چون دیگر خودروسازان اروپایی پیشینهای طولانی دارد و بیش از یک قرن پیش توسط آگوست هورش، در سال ۱۸۹۹ تاسیس گردید. این شرکت که ابتدا نامش هورش کمپانی بود، در سال ۱۹۰۱ اولین خودروی خود را، به کمک ۱۵ کارگرش تولید نمود.
این خودرو سرعتی معادل ۳۲ کیلومتر بر ساعت داشت. سال ۱۹۰۹ آگوست هورش شرکت دیگری را، به جای شرکت قبلی تأسیس کرد و آن را آئودی نامید، که در واقع ترجمه لاتین نامخانوادگی خودش یعنی هورش بود. در این زمان خودروهایی را تولید کرد، مانند خودروی آئودی ای که حداکثر سرعت آن، برابر ۲۲ کیلومتر بر ساعت بود.
همچنین با چند خودرو در مسابقات اتومبیلرانی نیز شرکت کرد. با شروع جنگ جهانی اول، شرکت آئودی مجبور به تولید جنگافزار شد. آگوست هورش سال ۱۹۲۰ از مدیریت شرکت آئودی کنارهگیری کرد، اما به عنوان عضوی از هیئت مدیره باقیماند.
در سال ۱۹۲۹ خودروی ۶ سیلندر ۴۶۵۵ سیسی و سال ۱۹۲۹ خودروهای مدل درسدن و تسویکاو را عرضه کرد. در همین سال خودروهای ۴ و ۶ سیلندر دیگری را، تحت لیسانس شرکت پژو روانه بازار کرد.
سال ۱۹۳۰ شروع به تولید خودروهایی کوچک کرد و در این زمان ۹٫۱۷٪ درصد از بازار خودروی آلمان را، در اختیار خود داشت. با شروع جنگ جهانی دوم همانند دیگر خودروسازان دنیا، شرکت آئودی به تولید جنگافزار و خودروهای جنگی پرداخت و خودروهای جنگی مدل آیافایاف و آیافایاف۸ را تولید نمود.
پس از پایان یافتن جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۵۸ شرکت مرسدس بنز حدود ۸۷٪ درصد از سهام آئودی را خریداری کرد و سال ۱۹۵۹ مابقی سهام شرکت را نیز بدست آورد، اما پس از آن، در ۱۹۶۴ گروه فولکسواگن ۵۰٪ درصد از سهام آئودی را، از شرکت مرسدس بنز خریداری کرد. سپس شرکتی را با همان نام، راهاندازی کرد و اقدام به تولید و عرضه چند مدل جدید از آئودی نمود، که مدلهایی چون آئودی ۶۰، آئودی ۷۵، آئودی ۸۰ و آئودی ۹۰ به این دوره زمانی اختصاص دارند. سال ۱۹۶۹ آئودی به شرکت اناسیو پیوست و برای مدت کوتاهی، به اناسیو آئودی تغییر نام داد.
این شرکت سال ۱۹۷۲ خودروی آئودی ۸۰ فاکس و سال ۱۹۷۴ خودروی مدل آئودی ۵۰ را عرضه کرد. پس از آن خودروهای اسپورت آئودی اس۶ و آئودی اس۸ را، با مشارکت فولکسواگن تولید نمود، که در مسابقات رالی به موفقیتهای چشمگیری نیز دست یافتند.
سال ۱۹۸۶ شرکت آئودی خودروی مدل ۸۰ خود را بهبود بخشید و نمونه جدید و پیشرفتهای از آن ارائه کرد، که با استقبال خوبی مواجه شد و در فاصله سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۷ خودروهای سری آئودی ۵۰۰۰ را روانه بازار کرد.
در سال ۱۹۹۱ شرکت آئودی برای سومین سال پیدرپی در بازارهای ایالات متحده آمریکا به بالاترین میزان فروش خود دست یافت و این رشد و افزایش فروش شرکت، تا سال ۲۰۰۸ با دستیابی به بازارهای آسیا ادامه داشت. بهطوری که حدود ۶۰٪ درصد بازار آسیا را به دست گرفت.
شرکت آئودی اولین تولیدکننده خودروهای تمام گالوانیزه در جهان است، همچنین صاحب خودروی آئودی ای۸، با بدنه تمام آلومینیمی میباشد، که در کارخانه نکازاولم آئودی تولید شدهاست. کارخانه نکازاولم در عمل، متعلق به شرکت کواترو بوده، که از شرکتهای زیرمجموعه آئودی بهشمار میآید و تاکنون مدلهایی چون آئودی کواترو، آئودی لو مان کواترو، آئودی پایکس پیک کواترو، آئودی آووس کواترو، آئودی آراس۲ آوانت، آئودی آراس۴ و آئودی آراس۶ که اغلب خودروهای مفهومی میباشند را، با برند آئودی تولید نموده است.
خودروهای این شرکت همواره به قدرت بالای موتورهایشان، شناخته میشوند. علاوه بر این، آئودی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای اسپورت و خودروهای برقی نیز میباشد.
ادغامها و نشان تجاری
علامت تجاری خودروسازی آئودی، چهار حلقهٔ درهم تنیده است. این نشان، نماد پیوستن ۴ شرکت خودروسازی است، که تا آن زمان مستقل بودند، این شرکتها عبارتند از: هورش، آئودی، واندرر و دیکیدبلیو. این چهار شرکت در واقع پایههای آئودی امروزی هستند.
هورش
در سالهای پایانی قرن نوزدهم چند شرکت در آلمان در صنعت خودروسازی فعال بودند. نام یکی از این شرکتها هورش بود، که در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۸۹۹ توسط آگوست هورش، در شهر کلن، آلمان پایهگذاری شد.
آگوست هورش، پایهگذار این شرکت و یکی از مهندسان پیشتاز در حوزهٔ خودروسازی، پیش از این که کارخانه خود را بهطور مستقل بنیان نهد، در شرکتهای مختلف فعالیت کرده بود که از آن جمله میتوان به ۳ سال مدیریت وی در کارخانهٔ کارل بنز در شهر مانهایم اشاره کرد.
سال ۱۹۰۴ بود که هورش کارخانهٔ خود را در شهر "تسویکاو" پایه گذاشت. آگوست هورش ۵ سال بعد از این کارخانه جدا شد و خودروهایی که پس از آن توسط او طراحی و ساخته شدند، با نام تجاری "آئودی" به بازار عرضه شدند.
آئودی
کارخانهٔ دوم که در سال ۱۹۰۹ توسط آگوست هورش پایهگذاری شد، دیگر نمیتوانست به نام او باشد. بنابراین نام "آئودی" انتخاب شد. واژه هورش (Horch) در زبان آلمانی، فعل امر از ریشه "گوشکردن" یا شنیدن و به معنای "گوش کن" یا بشنو است.
واژهٔ آئودی نیز همان "گوش کن" است، البته به زبان لاتین. ابتکار این ترجمه متعلق به پسر یکی از همکاران هورش بود، که در آن زمان، زبان لاتین فرا میگرفت. بدین ترتیب دومین کارخانهای که هورش بنیان نهاده بود از ۲۵ آوریل ۱۹۱۰ و به نام شرکت خودروسازی "آئودی" در شهر "تسویکاو" شروع به کار کرد.
واندرر
دو مکانیک به نامهای یوهان بابتیست وینکلهوفر و ریچارد آدولف یِنیکه، از سال ۱۸۸۵ در شهر "کمنیتس" تعمیرگاه دوچرخه داشتند. آنان پس از یک سال، خود تولیدکنندهٔ دوچرخه شدند، که با نام "واندرر" به بازار عرضه شد.
دستاندرکاران این کارخانه در سال ۱۹۰۲ نخستین موتورسیکلت را ساخته و فکر تولید خودرو را در سال ۱۹۱۳ عملی کردند. نخستین اتومبیل این کارخانه "پوپشن" نام داشت. تولید خودرو در این شرکت چند دهه ادامه یافت.
دیکیدبلیو
این کارخانه کار خود را در سال ۱۹۰۲ با نام "راسموسِن اند اِرنست" در شهر کمنیتس آغاز کرد. جداکنندههای روغن از بخار برای دستگاههایی که با بخار آب کار میکردند، گِلگیر، چراغهای خودرو و انواع سانتریفیوژها، از جمله تولیدات شرکت دیکیدبلیو بودند.
یورگن اسکافته راسموسن، بنیانگذار دیکیدبلیو در سال ۱۹۱۶ آزمایشهایی را برای ساخت خودرویی بخاری، آغاز کرد که دیکیدبلیو، که مختصر شده (به آلمانی: (Dampfkraftwagen نام داشت. این شرکت در سال ۱۹۱۹ بر تولید موتورهای دوزمانه متمرکز شد. این آغازی بود برای ساخت موتورسیکلتهایی که از سال ۱۹۲۲ به نام دیکیدبلیو به بازار آمدند. سال ۱۹۲۸ نیز نخستین خودروی کوچک با همین نام، عرضه شد.
اتحادیهٔ خودروسازی
۲۲ ژوئن ۱۹۳۲ خودروسازان آئودی، هورش و موتورسازی دیکیدبلیو به ابتکار بانک دولتی "زاکسن" به هم پیوستند و "اتحادیهٔ خودروسازی" (به انگلیسی: Auto Union) را بنیان نهادند. همزمان نیز قراردادی با "واندرر" برای خرید و واگذاری این شرکت بسته شد. بدین ترتیب، کنسرنی جدید متشکل از شرکتهای یادشده در شهر کمنیتس پایهگذاری شد.
این کنسرسیوم دومین کارخانهٔ بزرگ خودروسازی در آلمان آن زمان بود. برند این شرکت نیز، چهار حلقهٔ در هم تنیده در نظر گرفته شد، تا نمادی برای همکاری و پیوستگی خودروسازانی باشد،که این کنسرسیوم را شکل میدادند.
البته نامهای تجاری آئودی، واندرر، هورش و دیکیدبلیو همچنان باقیماندند. هر کدام از این برندها در قالب کنسرن، یکی از بخشهای تولید را بر عهده داشت: دیکیدبلیو موتورسیکلت و خودروهای کامپکت تولید میکرد، واندرر خودروهای کلاس متوسط را میساخت، آئودی خودروهای کلاس متوسط گرانتر را به بازار عرضه میکرد و هورش بر ساخت خودروهای لوکس کلاسهای بالاتر، متمرکز شد.