بیوگرافی رضا فرجی دانا + عکس
بیوگرافی رضا فرجی دانا + عکس
رضا فرجی دانا (زاده ۱۳۳۹، قم) استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، سیاستمدار اصلاح طلب و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران است که در دولت دوم سید محمد خاتمی، ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود.
ملیت : ایران
حزب سیاسی : اصلاح طلب
محل تحصیل : دانشگاه تهران (لیسانس)
دانشگاه واترلو : (فوق لیسانس و پی اچ دی)
کابینه : دولت یازدهم
دین : اسلام شیعه
سوابق علمی
کارشناسی مهندسی برق در سال ۱۳۶۵ از دانشکده فنی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد در رشته برق در سال ۱۳۶۸ از دانشگاه واترلو، کشور کانادا
دکتری تخصصی در رشته برق در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه واترلو، کشور کانادا
استادتمام و عضو هیئت علمی دانشکدهٔ مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران
سوابق اجرایی
رضا فرجی دانا بین سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود. وی پیش از این مدتی ریاست گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده فنی و پس از آن هم به بیش از ۵ سال (۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱) ریاست پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران را برعهده داشت. از دیگر مسئولیتهای او میتوان به ریاست مرکز انفورماتیک دانشگاه تهران بین سالهای ۱۳۷۵ الی ۱۳۸۱ و اشاره کرد.
او همچنین دارای مقام ریاست موسسه مهندسان برق و الکترونیک شاخه ایران (IEEE Iran Section) در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ بوده است.
نامزدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت هشتم
رضا فرجی دانا پس از استعفای مصطفی معین درشهریور ۱۳۸۲ سید محمد خاتمی، برای تصدی سمت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس ششم معرفی شد، اما با کسب ۸۶ رای موافق از ۲۲۰ رای ماخوذه، نتوانست رأی اعتماد لازم را مجلس ششم کسب نماید. در جلسهٔ رای اعتماد، نورالدین پیرموذن، احمد پورنجاتی و ناصر قوامی به عنوان مخالف و الهه کولایی، سید شمس الدین وهابی، سیدعلی محمد یثربی و محمدحسن ابوترابی به عنوان موافقین او صحبت کردند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم
در ۲۷ مهر ۱۳۹۲ حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در نامهای که به دفتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال کرد، رضا فرجی دانا را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری معرفی نمود. پیش از فرجی دانا، جعفر میلی منفرد برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی شده بود که موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نگردید. در حالی که پیشتر پیش بینی میشد جعفر توفیقی، پس از دو ماه سرپرستی وزارت علوم برای وزارت معرفی شود، فرجی دانا برای این سمت به مجلس معرفی شد. اصرار و توصیه برخی سیاستمداران رده بالا به دولت روحانی، و به گفته علی مطهری مخالفت رهبر ایران مانع از معرفی جعفر توفیقی بهعنوان وزیر پیشنهادی وزارت علوم به مجلس شد.
فرجی دانا در ۵ آبان ۱۳۹۲ برای دفاع از خود در مجلس شورای اسلامی حضور یافت و توانست با کسب ۱۵۹ رأی موافق ، ۷۰ رأی مخالف و ۳۲ رأی ممتنع ، رأی اعتماد نمایندگان برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران را بدست آورد.
فرجی دانا در ۱۲ آبان ۱۳۹۲، طی حکمی جعفر میلی منفرد را به عنوان معاون آموزشی، جعفر توفیقی را به عنوان مشاور ارشد، مجتبی صدیقی را بعنوان معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویان کشور و سعید سمنانیان را بعنوان معاون وزیر علوم و رئیس مرکز هیأتهای امنا و هیأتهای ممیزه مرکزی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری منصوب نمود. انتصاب جعفر میلی منفرد و جعفر توفیقی با واکنش منفی برخی از نمایندگان مجلس روبرو شد و ۸۲ نماینده مجلس دراین مورد تذکر کتبی دادند.
چند روز بعد ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس در نامهای به رئیس جمهور از او درخواست کردند در برخی انتصابات وزارت علوم مداخله کند و خواستار تجدیدنظر در بعضی از این انتصابات شدند. در واکنش به این اظهارات، احمد قوامی، رئیس کمیسیون حقوق و قضایی مجلس ششم، دخالت نمایندگان مجلس در انتخاب معاونان وزرای دولت، در حوزه اختیارات قانونی آنان نیست و آنان حق ندارند در این زمینه نظر خود را تحمیل کنند.فرجی دانا نیز در پاسخ به نمایندگان گفته است که اگر وزارت اطلاعات اثبات و اعلام کند این افراد با فتنه ارتباطی دارند، در این انتصابات تجدید نظر خواهد کرد.او همچنین مدتی بعد در مصاحبه ای اعلام کرد : « آن چه بر اساس اختیارات و طی مراحل قانونی انجام شده است را نقض نخواهیم کرد.»
به دنبال انتصاب توفیقی و میلی منفرد در وزارت علوم، در ۸ دی ۱۳۹۲ ، ضمن سؤال از فرجی دانا در صحن علنی مجلس، نمایندگان از توضیحات وی قانع نشدند و رضا فرجی دانا با ۷۳ رأی موافق ، ۱۴۹ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع آراء ۲۴۰ تن از نمایندگان ، اولین کارت زرد خود را از مجلس دریافت کرد. پیش از وی علی طیب نیا نیز اولین وزیر دولت یازدهم بود که از مجلس کارت زرد گرفته بود.