مصاحبه با عباس غزالی بازیگر سریال مادرانه

مصاحبه با عباس غزالی بازیگر سریال مادرانه

 

 

عباس غزالی متولد 1363 دارای مدرک دیپلم ادبیات و علوم انسانی است. از سال 76 وارد حرفه ی بازیگری شده و در کنار کارگردانهایی چون اصغر فرهادی و مهرداد غفارزاده رشد کرده و توانسته است جوایز ارزنده ای در این حرفه ازآن خود کند.

چطور شد که بازی در مجموعه " مادرانه " را پذیرفتی؟

من در مجموعه رستگاران با قلم سعید نعمت الله آشنا شدم .من فیلمنامه های نعمت الهر را دوست دارم چون خیلی استاندار می نویسد و قهرمانان قصه هایش به خوبی شخصیت پردازی می شود.هنگامی که با من درباره نقش " فرزاد" صحبت کرد من جذب این نقش شدم و کار را قبول کردم چون می دانستم بازی در این مجموعه یک اتفاق میمون و خوبی برای من خواهد بود.

 

آیا تا کنون در مجموعه های مناسبتی مثل ماه رمضان بازی داشتی؟

در تلویزیون این اولین کار مناسبتی من است ولی درنمایش هایی به مناسبت ماه رمضان زیاد بازی داشتم.

 

آیا تفاوتی بین مجموعه های مناسبتی با دیگر مجموعه هایی که در طول سال ساخته می شود وجود دارد؟

برای من به عنوان یک بازیگر فرقی نمی کند و من همانطور که سریال های دیگر با تمام انرژی تلاش می کنم تا نقش خودم را خوب بازی کنم در این مجموعه هم همینطور عمل می کنم ولی یک تفاوت هایی کار مناسبتی با بقیه کارها دارد و آن اینکه به علت فشردگی زمان ما مجبوریم ساعات بیشتری را سر کار باشیم تا در پخش سریال وقفه ایجاد نشود ویک نکته مهم دیگر اینکه در شرایط عادی باید چند قسمت از مجموعه ای پخش شود تا در بین مردم جا بیافتد و مخاطب خودش را پیدا کند ولی در مجموعه های مناسبتی مثل همین مجموعه " مادرانه " گویا مردم از اولین قسمت کار منتظر یک اتفاق خوب و یک اثر تاثیر گذار هستند و به نوعی مردم جلوتر از مجموعه حرکت می کنند و این شرایط کار را برای عوامل سازنده کمی سختر می کند.بیننده ماه رمضان با یک دید خاص تری به مجموعه ها نگاه می کند که این مسئله در روزها و ماه های دیگر سال کمتر حس می شود.خدا شکر فکر می کنم مجموعه های این ماه مبارک بیشتر مخاطب دارد و بیشتر مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد و به طب بازی بازیگران بیشتر دیده می شود.

 

به نظر ت چرا اکثر مجموعه های مناسبتی در دقیقه 90 تولیدش آغاز می شود؟ آیا این کمی زمان تولید در کیفیت کار اثر می گذارد؟

قطعا بی تاثیر نخواهد بود.کاری که با آرامش و فرصت مناسب کار شود حتما از کاری که با زمان کم که دغدغه پخش هم داشته باشد از لحظ کیفی تفاوت دارند. اتفاقا برای من هم این مسئله سئوال شده است .ما هرسال رمضان داریم و جالب اینکه هر سال ساخت کارهای مناسبتی در آخرین لحظات صورت می گیرد.برای مسئولین اگر مهم است که حتما مهم است باید پرسید که چرا دیر به فکر ساخت کاری می افتند که اولین مشکل ماجرا فشار زیاد ست که به عوامل سازنده کار می آید و بعد هم با تمام همت گروه سازنده چه گارگردان و چه عوامل پشت دوربین و بازیگران باز هم ممکن است به کیفیت کار لطمه وارد شود.ما الان روزی18 تا 22 ساعت کار می کنیم تا مجموعه بروی آنتن برود.البته با وجود کمی زمان کار تحت نظارت دقیق مسئولین سازمان است و قبل از پخش بازبینی می شود تا از کیفیت کار کاسته نشود و همه ی این تلاش ها بطور خستگی ناپذیر انجام می شود تا بینده عزیز تلویزیون از کار راضی باشد. در حال حاضر دو گروه با دو گارگردان و دو تصویر بردار در حال ساخت سریال " مادرانه هستند تا کار به موقع بروی آنتن پخش برود.

 

درباره شخصیت "فرزاد" که نقشش را بازی می کنی کمی بگو؟

نقش فرزاد رو دوست دارم چراکه به ظاهر این شخصیت منفی است ولی در ادامه داستان او به شخصیت مثبتی تبدیل می شود.یه جورایی فرزاد یک شخصیت خاکستری دارد و من به چنین نقش هایی علاقمندم.البته نباید قدرت نوشتاری سعید نعمت الله را در خلق شخصیت فرزاد نادیده گرفت .دیالوگ های بجا و قدرتمند فیلمنامه جذابیت فرزاد را در مجموعه مادرانه دو چندان کرده است.فرزاد به نظرش کارهایش درست است ولی به خاطر سن کم وناپختگیش کارهایی می کند که از او یک چهره منفی بجا می گذارد . او به فکر مادر و خواهرش است و هرکاری که می کند به نظر خودش صحیح است. زمانی او متوجه اعمال اشتباه خود می شود که به سن بالایی برسد و درست تصمیم بگیرد.

برای من طول واندازه نقش مهم نیست بلکه عرض نقش و تاثیر گذاریش اهمیت دارد.نقشی که توسط یک نویسنده کار بلد نوشته شده باشد با معیارهای صحیح در شخصیت پردازی و رنگ آمیزی درست نقش و دیالوگ های مناسب مسلما این نقش تاثیر گذار و جذاب خواهد بود.

 

دربار نقش های منفی چه نظری داری*

معمولا نقش منفی را اکثر بازیگران دوست دارند بازی کنند چون بیشتر در فیلم دیده می شو اما از انجایی که من به مخاطب احترام می گذارم و نمی خوام نقشی بازی کنم که مخاطب از من ناراضی باشد دوست دارم نقش های منفی خاصی را بازی کنم که در این حال منفی بودن مخاطب با او ارتباط حسی برقرار کند.

 

با چه معیاری نقشی را برای بازی انتخاب می کنی؟

من به جرات می تونم بگم تا حال پیش نیامده بخاطر هیچ شرایط خاصی نقشی را بپذیرم که با اون ارتباط برقرار نکرده باشم حتی اگر بابت ان نقش میلیاردها تومان هم دستمزد بدهند. من به حرفه ام نگاه مقدسی دارم ودر مقابل مردم کشورم خودم را مسئول می دانم وبه خاطر همین احترام و نگاه محبت آمیز مردم خوبم حاضر نیستم هر نقشی را بازی کنم.

قدس آنلاین

**********************

عباس غزالی همان فرزاد سریال «مادرانه» است که وقتی بیرون از خانه است برای این‌که عقاید خودش را به دختر مورد علاقه‌اش رها (تمجید با بازی هستی مهدوی‌فر، نزدیک کند موهایش را از پشت با کش می‌بندد، اما وقتی پایش را به خانه‌‌ای می‌گذارد که مادر و خواهرش زندگی می‌کنند به احترام مادر و سنت‌های خانه ، کش مویش را باز می‌کند. او کسی است که با وجود این‌که درمقابل دیگران تندی می‌کند، اما وقتی به مادرش می‌رسد به حرمت این موجود مقدس گردنش را کج نگه می‌دارد  بازی خوب غزالی در سریال رمضانی مادرانه توانسته همچون سریال «وضعیت سفید «با استقبال مردم رو‌به‌ رو شود. او برای بار دیگر ثابت کرد که با وجود این‌ که در کارنامه‌ بازیگری‌ اش آثار زیادی ندارد، اما در هر اثری که بازی می‌کند، می‌خواهد بخشی از توانمندی‌ هایش را به تصویر بکشد. او معتقد است باید برای انتخاب نقش خوب صبر و تامل داشت، چون در غیر این صورت فقط بازیگر کارنامه‌اش را از آثار کلیشه‌ ای پر می‌کند. او با اعتقاد به این مساله تلاش می‌کند همیشه مردم را از خودش راضی نگه دارد. با او درباره نقش فرزاددر سریال مادرانه به گفت‌وگو نشستیم.

 

فیلمنامه‌‌های سعید نعمت‌الله ویژگی‌های خاص خود‌ را دارد. او همیشه به مشکلات جامعه و فاصله طبقات اجتماعی توجه می‌کند. این اتفاق هم در سریال تلویزیونی مادرانه افتاده است. از آنجا‌ که قبلا تجربه بازی فیلمنامه‌های نعمت‌الله را در سریال «رستگاران» و چند تله‌فیلم داشته‌اید، اولین مواجهه‌تان با نقش فرزاد چگونه بود؟

زمانی که فیلمنامه مادرانه را خواندم، عاشق نقش فرزاد شدم. او شخصیت‌پردازی مناسبی داشت و نعمت‌الله هم با وسواس روی این شخصیت کار کرده بود. معتقدم شخصیت فرزاد منفی نیست و خاکستری است. احساس کردم با بازی در این اثر می‌توانم یک نقش متفاوت را تجربه کنم. به همین دلیل نقش فرزاد را پذیرفتم. یکی از دلایل اصلی من برای بازی در سریال مادرانه حضور سعید نعمت‌الله در مقام فیلمنامه‌نویس بود. به قلم او ‌ ایمان قلبی دارم . افتخار می‌کنم‌ در اثری بازی کنم که فیلمنامه آن را نعمت‌الله نوشته است.

اولین و بهترین کار موفقم را با فیلمنامه او در سریال تلویزیونی رستگاران به کارگردانی سیروس مقدم تجربه کردم. این سریال اولین همکاری من با او بود. همچنین در چند تله فیلم بازی کردم که فیلمنامه‌های آن را نعمت‌الله نوشته بود و دوباره تقدیر برایم این‌گونه رقم خورد که در سریال مادرانه هم بازی کنم که فیلمنامه‌اش را او نوشته است.

سعید نعمت‌الله از معدود نویسندگان آگاه است که اشراف زیادی به کارش دارد. او شناخت کافی نسبت به معضلات جامعه دارد و در فیلمنامه‌هایش به دل ماجراها می‌رود و همین مساله باعث شده آثارش با استقبال زیادی از سوی مخاطبان روبه‌رو شود، چون در فیلمنامه‌هایش از همه نوع قشر حضور دارند. او می‌داند چگونه به مشکلات اقشار مختلف جامعه بپردازد.

یکی دیگر از ویژگی‌های او در نگارش فیلمنامه‌ها‌ نخ تسبیحی است که بین قشرهای مختلف به وجود می‌آورد. تقابل‌هایی را که او در فیلمنامه‌هایش به تصویر می‌کشد دوست دارم و برایم جذاب است. داستان‌های او پر از تعلیق است که این اتفاق در سریال مادرانه هم افتاده است.

هریک از شخصیت‌های قصه سریال مادرانه رنگ و بوی خاص خود‌ را دارند و نکته جالب این‌که او هرگز شخصیت‌های ۲، ۳ و ۴ قصه را رها نمی‌کند و داستان هرکدام از آنها را تمام می‌کند. این در حالی است که برخی نویسندگان فقط شخصیت یک برایشان اهمیت دارد و از وسط کار شخصیت‌های ۲ و ۳ رها می‌شوند. یکی از نقاط قوت کارهای سعید نعمت‌الله همین مساله است.

البته بعد از بازی در سریال تلویزیونی وضعیت سفید پیشنهادهای متعددی به من شد، اما با خودم عهد کردم هر نقشی را نپذیرم و سعی می‌کنم این روند را ادامه بدهم.

 

شخصیت فرزاد با تقابل و تضادهای زیادی رو‌به‌روست. او با وجود این‌که در بیرون از خانه با بقیه با تندی حرف می‌زند، اما وقتی به خانه می‌رسد با احترام با مادر و خواهرش صحبت می‌کند. طبیعی است این تضادها کار شما را در بازی دشوارتر می‌کرد. چگونه این تضادها را به نمایش گذاشتید؟

اگر کار بازیگری با سختی همراه نباشد جذابیتی نخواهد داشت. دشواری‌های کار همیشه برایم شیرین و لذتبخش است. همین تضادها‌ نقش فرزاد را جذاب کرده است. در ارتباط با پرسش شما هم باید بگویم‌ سعی کردم از تکنیک‌هایی که در بازیگری یاد گرفته‌ام، استفاده کنم تا بتوانم نقش فرزاد را در‌بیاورم.

همیشه سعی می‌کنم ابتدا خودم با نقش ارتباط برقرار کنم و آن را دوست داشته باشم تا بتوانم به بهترین شکل نقش را ایفا کنم. وقتی نقش را دوست داشته باشم، طبیعی است ‌‌هر‌چه از کار می‌گذرد از قالب عباس غزالی بیشتر فاصله می‌گیرم و شناسنامه شخصیت جدید را از آن خودم می‌کنم. در سریال تلویزیونی مادرانه هم سعی کردم کاملا از عباس غزالی دور شده و بیشتر به فرزاد نزدیک شوم.

در روزهای اول که کار تصویربرداری را آغاز کردیم خیلی از دوستان پشت دوربین می‌گفتند نقش فرزاد منفی است، اما من همیشه به آنها می‌گفتم‌ او خاکستری است. گرچه او کار اشتباه انجام می‌دهد، اما به نظر خودش فکر می‌کند کارش درست است. او برای این‌که خانواده‌اش به نان و نوایی برسند به عنوان مرد خانواده هر کاری که از دستش برمی‌آید، انجام می‌دهد. با این‌که شیوه او درست نیست، اما ذاتا آدم بدی نیست.

همان‌طور که شما اشاره کردید فرزاد در بیرون از خانه در برخورد با آدم‌ها تندی می‌کند، اما در خانه با مادر و خواهرش با آرامش حرف می‌زند و احترام آنها را نگه می‌دارد. هدف فرزاد در زندگی‌اش مشخص است و می‌خواهد خانواده‌اش را از بدبختی نجات بدهد. تمام تلاشم را کردم که تضادهای روحیه فرزاد را بدرستی اجرا کنم.

از آنجا که عاشق کارم هستم، دوست دارم نقش‌های متفاوت را تجربه کنم؛ بنابراین سختی‌های نقش فرزاد برایم خیلی شیرین بود. این نقش برایم جای کار داشت و طبیعی است بازیگر به دنبال ایفای نقشی است که برایش چالش داشته باشد. در تمام این صحنه‌ها سعی کردم راکورد بازی‌ام را حفظ کنم ؛ چه بیرون از خانه و چه زمان‌هایی که داخل خانه هستم. خوشبختانه این تمرکز را با هدایت کارگردان، نویسنده و تلاش خودم به دست آوردم.

 

هر کارگردانی در کار ایده و سلیقه خودش را دارد. جواد افشار تا چه میزان این موقعیت را برای شما فراهم می‌کرد ‌تا ایده‌هایتان را برای نقش فرزاد اجرایی کنید؟

جواد افشار جزو کارگردانانی است که برای کارش کم نمی‌گذارد و فضا را برای من و بقیه بازیگران فراهم کرد تا بتوانیم نقش‌هایمان را بخوبی ایفا کنیم. البته من هم جزو بازیگران گزیده کار هستم و گزیده کار بودنم به خاطر مردم است. مردم از من توقع دارند و با این باور من تحت تاثیر پیشنهادهای وسوسه‌‌انگیزی که به من می‌شود، قرار نمی‌گیرم و سعی می‌کنم نقش‌هایی را بپذیرم که حرفی برای گفتن داشته باشد.

خوشبختانه همه بازیگران و عوامل پشت دوربین تلاش خودشان را برای سریال تلویزیونی مادرانه انجام می‌دهند تا این سریال بتواند نظر مخاطبان را جلب کند. با وجود این‌که تصویربرداری همزمان با پخش شده و همین مساله کار را فشرده‌تر کرده، اما کسی برای کارش کم نمی‌گذارد. در‌حال‌حاضر، روزانه ۲۰ ساعت در گرمای تابستان و روزه‌داری کار می‌کنیم، ولی این مساله تاثیری در کار ما نگذاشته و بچه‌ها با انرژی روزهای اول تصویربرداری به کارشان ادامه می‌دهند.

 

یکی از ویژگی‌های شخصیت فرزاد، موهای بلندش است که وقتی بیرون از خانه می‌رود با کش می‌بندد و داخل خانه می‌شود کش موهایش را باز می‌کند. او این کار را مرتب انجام می‌دهد و به عنوان یک ویژگی‌ شده است. این کار پیشنهاد خودتان بود؟

بله، پیشنهاد خودم بود. طبیعی است وقتی قرار است نقشی را بازی کنیم در ارتباط با کلیت و جزئیات شخصیت با کارگردان و نویسنده حرف می‌زنیم. در صحبت‌هایی که من با جواد افشار و سعید نعمت‌الله داشتم این ایده را مطرح کردم و آنها هم خیلی استقبال کردند. فرزاد برای این‌که بخواهد خودش را به موقعیت رها نزدیک کند موهایش را بلند کرده و به همین دلیل من هم پیشنهاد دادم با توجه به این ویژگی‌ بهتر است ما هم این کار را انجام بدهیم. فکر می‌کنم این کار فرزاد جواب هم داده است.

 

شما در صحبت‌هایتان اشاره کردید برای این‌که مردم را از خودتان راضی نگه‌دارید تحت تاثیر پیشنهادهای وسوسه‌انگیز قرار نمی‌گیرید. این در حالی است که حرفه شما بازیگری است و از این راه امرار معاش می‌کنید. این مساله شما را در معیشت زندگی‌تان دچار مشکل نمی‌کند؟

بدون شک من را با مشکل رو‌به‌رو می‌کند، اما با وجود سختی‌هایی که داشتم، همیشه به مردم فکر کردم و این‌که آنها انتظاراتی از من دارند و من به عنوان هنرمند باید سعی کنم توقع آنها را برآورده کنم. بنابراین هر نقشی را قبول نمی‌کنم و تلاش می‌کنم فیلمنامه‌هایی را قبول کنم که واقعا به دردی از جامعه توجه می‌کند. من بعد از سریال وضعیت سفید در چهار تله‌فیلم بازی کردم که دستمزدهایش نسبت به سریال کمتر است، اما آنچه برایم اهمیت دارد جلب رضایت مخاطب است. ما باید خودمان را موظف کنیم برای شعور مخاطب احترام قائل شویم. اگر این طور فکر کنیم، موفق می‌شویم.

 

با توجه به این‌که شما تاکنون تجربه بازی در سریال مناسبتی نداشتید، نگران فشار کار نبودید که در کیفیت بازی‌تان تاثیر بگذارد؟

گرچه تجربه بازی در آثار مناسبتی را نداشتم، اما چون عاشق کارم هستم با انرژی برای بازی در این سریال آمدم. همین انرژی مضاعف باعث می‌شود‌ از کیفیت کارم نزنم. طبیعی است فشردگی کار باعث می‌شود ناخودآگاه برخی جزئیات از دست گروه در برود، ولی می‌توانم صادقانه بگویم ‌ همه عوامل تلاش می‌کنند و هیچ‌کس کم نگذاشته است. مسلما مردم از مشکلات ما آگاه نیستند و این جمله زیرنویس نمی‌شود که ما روزانه ۲۰ ساعت کار می‌کنیم تا سریال را برای پخش برسانیم. بنابراین باید تلاش‌مان را انجام بدهیم.

من قبلا اعتقاد داشتم وقتی یک اثر هنری خوب باشد در هر زمانی دیده می‌شود، اما حال که بازتاب مردم را از سریال‌های ماه رمضان می‌بینم، متوجه شدم مردم در ماه رمضان به‌گونه‌ای دیگر تماشاگر سریال‌ها هستند و وقتی بازتاب‌های مردم را می‌بینم بیشتر برای کارم انرژی می‌گذارم.

فاطمه عودباشی‌: جام جم

**********************

بازیگری پر انرژی و موفق است و این را می توان از بازی های خوبش در سال های اخیر به خصوص بازی در سریال «وضعیت سفید» در نقش «بهروز» دریافت.

«عباس غزالی» کارنامه شسته رفته و درخشانی دارد و در انتخاب هایش گزیده کار است. او در این سال ها این شانس را داشته است که در کنار بازیگران خوب و توانایی ایفای نقش کند.«غزالی» بعد از بازی خوبش در سریال «وضعیت سفید» منتظر نقش خوبی شد تا این که سریال «مادرانه» به او پیشنهاد شد و پذیرفت تا به نقش «فرزاد» سریال جان بخشد، شخصیتی که ادای عاشق پیشه ها را در مقابل «رها» درمی آورد اما این گونه نیست و تنها به دلیل حل مشکلات مالی با او رفاقت می کند. گفت و گوی ما را با «فرزاد» سریال «مادرانه» در ادامه بخوانید.

 

زمانی که برای بازی در «مادرانه» دعوت شدید چه ویژگی نقش «فرزاد» شما را به بازی در سریال ترغیب کرد؟

ویژگی مهم نقش نویسنده سریال «سعید نعمت ا…» بود، من در گذشته در چندین فیلم تلویزیونی و سریال موفق «رستگاران» که او نوشته بود بازی کردم و به دلیل شناختم نسبت به او مطمئن بودم فیلم نامه خوب، قصه خوب و نقش ایده آل را به من پیشنهاد می دهد. نقاط منفی و مثبت شخصیت «فرزاد» من را جذب کرد و در واقع او شخصیتی خاکستری دارد. به طور اصل بازی در نقش خاکستری برای بازیگر سخت است اما هر بازیگری را قلقلک می دهد که آن نقش را بازی کند و تمام انرژی اش را به کار بگیرد. برای من هم این ویژگی ها و تفاوت نقش «فرزاد» با نقش «بهروز» وضعیت سفید انگیزه بازی در سریال شد.

 

برای نزدیک شدن به نقش «فرزاد» که پیش از این تجربه اش نکرده بودید چه کردید؟

وقتی نقشی را می پذیرم باید تعاملی بین نویسنده و سپس کارگردان برقرار کنم. از روزهای نخست پیش تولید تا پایان کار باید ارتباطی در انتخاب لباس، طراحی چهره و بیان دیالوگ ها و شناسنامه ای «فرزاد» که قرار است برای او پیچیده شود برقرار کنم. البته سعی کردم ذهنیت خود رابه «سعید نعمت ا…» نزدیک کنم و چارچوب، رنگ، اخلاقیات و اهداف شخصیت «فرزاد» را پیدا کنم. او هدفی دارد و به دنبال هدف پیش می رود. اگر در این مسیر برای رسیدن به هدفش کارهای خام، پیش پا افتاده و متغیر از او می بینیم به دلیل سن و سال و شرایط فکری و روحی اوست. برای رسیدن به شخصیت «فرزاد» مانند همیشه از «عباس غزالی» دور شدم.

 

ما گذشته ای از «فرزاد» و نحوه آشنایی اش با «رها» در قصه نمی بینیم. آیا در آینده به آن پرداخته می شود یا لزومی به پرداخت در قصه نداشت؟

نیاز نبود و در ادامه هم پرداخته نمی شود. اما در چندین دیالوگ گفته می شود، یعنی در دیالوگ های «رها» می فهمیم که دختری است که پدر و مادرش از هم جدا شده اند و با پدرش مشکلاتی دارد و دوست دارد نزد مادرش به خارج کشور برود، به طور قطع وقتی پدرش به او کمک نمی کند به دنبال یک یار و کمک رسان و ناجی بیرون از منزل می شود. یکی از دلایل خارج کشور رفتن او می تواند ازدواجش باشد، پس او بیرون از منزل به دنبال فردی است و نیازی نبود در قصه پرداخته شود، برعکس آن هم اهداف «فرزاد» را می بینیم، «فرزاد» آمده است تا ناجی رها باشد و نقش پشتیبان را برای او بازی کند.

 

بیشترین بازی تان را در مقابل دکتر «مهدی سلطانی» و «هستی مهدوی فر» داشتید، همکاری و بده بستان ها برای رسیدن به نقش چگونه بود؟

گروه خیلی خوبی داریم. «مهدی سلطانی» از مدرسان بازیگری در تئاتر است و انسان خوب، خوش اخلاق و متینی است. «مهدوی فر» هم بازیگر خوبی بود و از هم بازی بودن با آن ها به خصوص «لعیا زنگنه»، «شهین تسلیمی»، «مهرداد ضیایی» و «آتیلا پسیانی» لذت بردم، من بازیگری هستم که در هر شرایطی سعی می کنم کارم را به درستی انجام دهم اما چه قدر خوب است که بازیگر رو به رویت هم خوب باشد. بنابراین معتقدم اگر من بازی خوبی داشته باشم بازیگر رو به رویم کارش دیده می شود.

 

آیا تعداد زیاد بازیگران برای تان اهمیت دارد؟ چرا که برخی دوستان تان معتقدند وقتی تعداد بازیگران زیاد باشد کمتر دیده می شوند؟

شاید نظر دوستانم درست باشد اما من اهمیت نمی دهم، بلکه برایم این اهمیت دارد که اثر خوبی از کار درآید، اگر یک سریال تعداد زیادی بازیگر داشته باشد و خوب باشد تو هم خوب دیده می شوی،مهم این است که تو در هر شرایطی کارت را درست انجام بدهی، وقتی عوامل پشت و جلوی دوربین خوب چیده شده باشند و قصه هم مناسب و جذاب باشد، تو کافی است کارت را درست انجام بدهی بنابراین تو هم مانند دیگران دیده می شوی.

 

همکاری تان با «جواد افشار» چگونه بود و در کار چه قدر از پیشنهادهای او استفاده کردید؟

او کارگردانی بسیار کاربلد و متین است و من در گذشته در فیلم تلویزیونی «همان نور معروف» او بازی کرده بودم و شناخت کافی نسبت به او داشتم. «افشار» به بازیگرانش انرژی می دهد و دست بازیگرش را بازمی گذارد و از پیشنهادها استقبال می کند. این نکته را بگویم که ما شبانه روز در گرمای تابستان درگیر بازی در سریال هستیم و امیدوارم فشردگی کار به کیفیت سریال لطمه وارد نکند. گروه با انرژی کار می کنند و استقبال مردم سبب شده است با انرژی بیشتر کار کنیم و خستگی را تحمل کنیم.

 

اغلب سریال ها پایانی کلیشه ای دارند آیا بینندگان در سریال «مادرانه» شاهد پایان متفاوتی خواهند بود؟

به طور قطع پایان سریال «مادرانه» کلیشه ای نخواهد بود اما در راستای قصه و فضای موجود پیش می رود. فشار زیادی روی نویسنده کار است چون قرار بود قصه در 50 قسمت و در تابستان روانه آنتن شود اما وقتی از اواسط کار تصمیم گرفتند ماه مبارک رمضان پخش شود ناخودآگاه بیش از 20 قسمت را حذف کردند و این در روند قصه نویسنده را آزرده خاطر کرد، اما «سعید نعمت ا…» آن قدر حرفه ای است که کار را آبرومند و جذاب به پایان برساند.

خراسان

**********************

عباس غزالی از آن دست بازیگرانی است که اخیرا وسواس و گزین‌کاری بسیاری را در خود ایجاد کرده است. به ویژه پس از «وضعیت سفید» پیشنهادات زیادی به او شده است اما او می‌گوید، واقعا کم کار کرده و هیچ سریالی را نپذیرفته؛ وی در عین حال می‌گوید «مادرانه» سریالی بود که منتظرش بوده است. آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح مصاحبه با عباس غزالی درباره حضورش در سریال «مادرانه» است.

 

حضور در سریال مادرانه پیشنهاد چه کسی بود؟

ماه‌ها قبل سعید نعمت‌الله را در جلسه‌ای دیده بودم و صحبت از این شده بود که قصه‌ای را می‌نویسد و یک شخصیتی به اسم فرزاد دارد و این پیشنهاد نیز از طرف خود سعید نعمت‌الله به من شد. یعنی از زمانی که قصه طرحش آماده شده بود و من افتخار این را داشتم که پیش از این سریال موفقی به نام «رستگاران» را داشته باشم. همچنین تله‌فیلم دیگری نیز داشتم که کارگردانی آن را جواد افشار انجام داده است. این اتفاقات باعث شد تا هم جواد افشار نسبت به من شناخت کافی داشته باشد و هم سعید نعمت‌الله اعتماد کافی و بالعکس من نیز همین طور. البته من اعتماد کافی به نوشته و سبک نویسندگی، شخصیت‌پردازی و قصه‌های سعید نعمت‌الله و آدم‌هایی که در قصه می‌گنجاند دارم. وقتی این اتفاق افتاد تمام ملاک‌هایی که در ذهن من برای انتخاب یک بار لحاظ شده بود، درست از آب درآمد. پس با جان و دل پذیرفتم و این کار را انجام دادم.

 

یعنی سعید نعمت‌الله شخصیت فرزاد مادرانه را براساس سبک بازیگری عباس غزالی نوشته است؟

احتمالا بر حسب سبک بازیگری‌ام نوشته است. من احساس می‌کنم سعید نعمت‌الله از زمانی که شخصیت فرزاد را روی کاغذ مطرح کرد در ذهنش سبک بازیگری من بوده است و به بازیگری من برای این نقش فکر می‌کرد. این را واقعا تأیید می‌کنم حتی یک جای فیلنامه که می‌خواندم هر جا که اسامی شخصیت‌ها نوشته شده بود، مشخص بود. اما در یک جایی از دیالوگ‌ها به جای فرزاد، عباس نوشته شده بود که برایم جالب بود و در دورخوانی همه می‌گفتند که فیلنامه را سعید نعمت‌الله آنقدر براساس من نوشته است که یادش رفته است که نام کاراکترم را بنویسد اما از نظر کار حرفه‌ای شخصیت فرزاد کاندیدای مختلف دیگری هم داشت که اگر روزی عباس غزالی نپذیرفت که با سریال همکاری کند کسان دیگری جایگزین آن بشوند.

 

بداهه‌کاری هم در این سریال داشته‌اید؟

اصولا آنقدر همه چیز درست است و همه چیز درست در سر جای خود قرار گرفته است و حتی همه چیز در دیالوگ‌نویسی کامل است که من سعی می‌کنم خودم را نزدیک آن کنم و آن دیالوگ را مال خودم کنم و سوارش شوم. در واقع اصولا جزو افرادی هستم که اگر دیالو‌گ‌هایم سخت هم باشد سعی می‌کنم همان را بگویم. معمولا پیشنهاداتی سر صحنه اتفاق می‌افتد که سعی می‌کنیم با هم تعامل کنیم و تا جایی که امکان دارد بداهه ایجاد نمی‌شود و همه سعی می‌کنیم همان دیالوگ را بگوییم.

 

در مورد کاراکتر فرزاد خط قرمزی هم وجود داشت؟

در شخصیت فرزاد تا حدودی خط قرمز وجود دارد. شخصیت فرزاد هم منفی است و هم مثبت و در واقع شخصیتی خاکستری است. اینکه هر کاری انجام می‌دهد هدفش یک چیز است آن هم خانواده و مادرش که دوست دارد مادر و خواهرش را به سروسامان برساند. اما این سریال یک پیام است که می‌خواهد آن را بازگو کند پس خط قرمز را تا حدودی نشان می‌دهد که باعث می‌شود یک نتیجه‌گیری و یک پیام آموزنده داشته باشد. اگر شما خط قرمزها را نشان ندهید و بگویید همه چیز گل و بلبل است نمی‌توانید بگویید درمان درستی از «مادرانه» به فضای اجتماعی می‌دهی.

 

آیا فرزاد واقعا رها را دوست دارد؟

خب این در ادامه قصه مشخص می‌شود اما هدف بزرگ فرزاد مادر و خواهرش است.

 

تا چه میزان جواد افشار را مشرف به کارش دیدید؟

قبلا با او کار کردم. جواد افشار یک کارگردان کار بلد است و روایتی که انتخاب می‌کند بسیار بسیار ساده و دور از پیچیدگی و شیک است و این نوع روایت قصه همه نوع مخاطب را جلب می‌کند. خدا را شکر می‌کنم که این سریال جواب مثبت داده است و خیلی برای من خوشایند است که در خدمت ایشان بوده‌ام. در این راستا ارتباط خیلی خوبی با هم داریم. تعامل خیلی خوبی داشته‌ایم و جواد افشار کار بازیگر را آزاد می‌گذارد تا آن‌ طور که می‌خواهد بازیگر کار را اجرا کند اما از طرفی هم وقتی می‌داند و مطمئن می‌شود بازیگر نقشش را فهمیده است او را رها می‌کند تا خودش کار را اجرا کند.

 

خود عباس غزالی کاراکتر فرزاد را دوست دارد؟

من تا به حال هر کاری را که بازی نکرده‌ام دوست نداشته‌ام. نقش‌هایی را که پیش از این انتخاب نکرده‌ام یا در راستای اهداف کاری‌ام نبوده است و یا نقش‌هایی بوده است که تکراری بوده است. اصولا کارهایی را که بازی کرده‌ام همه را دوست داشتم و خودم بازی کرده‌ام. اگر دوست نداشته باشم و ارتباط برقرار نکنم نمی‌توانم خوب بازی کنم و خوب بفهمم. طبعا اگر این اتفاق هم بیفتد به دل مخاطب هم نمی‌نشیند. فرزاد را دوست دارم و در قصه در جایی قرار گرفته است که حرفی برای گفتن دارد و خودش عاملی است بر اتفاقات این قصه و جای کار زیادی دارد.

 

چرا فرزاد می‌خواهد یک شبه ره صد ساله را برود؟

به خاطر اینکه فرزاد آدمی است که خودش را مرد خانواده می‌داند و دوست دارد که در زندگی خانواده‌اش تغییر و تحولی ایجاد کند و به این طریق مادر و خواهرش را از این وضعیتی که دارد نجات بدهد به همین دلیل دوست دارد یک شبه راه صد ساله را طی کند اما خامی که در تصمیم‌گیری‌هایش می‌بینم، راهی را انتخاب کرده است که به زعم خودش درست است. در قصه می‌بینیم که فرزاد به منفی بودن شخصیتش نزدیک‌تر می‌شود اما یک نکته‌ای وجود دارد و آن این است که ذات فرزاد مثبت است.

 

سریال‌های دیگر ماه رمضان را هم دیده‌اید؟

دوست داشتم ببینم و اما فقط چند سکانس از «دودکش» را دیدم آن هم سر صحنه که بودم اما سر صحنه سریال «مادرانه» را با هم می‌بینیم این اتفاق هر روز ماست. البته در «خروس» هم به جای نقش جواد رضویان پیشنهاد داشتم اما زمانی که فیلمنامه را خواندم به توافق نرسیدم به جهت اینکه دوست داشتم بعد از «وضعیت سفید» فیلمنامه طنز تجربه نکنم. دوست داشتم یک مجموعه درام و یک نقش جدی را بازی کنم.

 

به نظر خودتان چه میزان مخاطب را درگیر «مادرانه» کرده‌اید؟

این روزها به سختی کار می‌کنیم. با وجود شرایط گرما و با زبان روزه، اما وقتی می‌بینیم مردم استقبال می‌کنند باعث می‌شود با انرژی بیشتری کارمان را انجام دهیم و سختی‌ها را تحمل کنیم.

 

و حرف آخِر،

امیدوارم پایان قصه مناسب باشد. در حال حاضر که پنج‌ قسمت نهایی سریال را کار می‌کنیم، سعید نعمت‌الله مدام می‌نویسد و پاک می‌کند تا به یک چیز آبرومند برسد. البته «مادرانه» قرار بود 50 قسمتی باشد و پس از ماه رمضان پخش شود اما به یک باره مسئولان تصمیم گرفتند آن را در ماه رمضان و در 30 قسمت پخش کنند. در حالی که «مادرانه» جا داشت که در 20 قسمت دیگر ادامه داشته باشد. قطعا لطمه‌هایی هم به قصه می‌زند اما سعید نعمت‌الله سعی می‌کند آبرومند سریال را تمام کند.

فردا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا