مصاحبه با هستی مهدوی فر بازیگر سریال مادرانه
مصاحبه با هستی مهدوی فر بازیگر سریال مادرانه
هستی مهدوی، یاد گرفته نقش های متفاوتی بازی کند. با نگاهی به کارنامه کاری او میتوان، این را به راحتی فهمید. از دختری متفاوت در «سوت پایان» تا نقش یک دختر لال در «زبان مادری» که اتفاقا الان روی پرده سینماهاست. او در «مادرانه» هم در نقش دختری دبیرستانی که گرفتار اعتیاد شده، خوش درخشیده. در بحبوحه ضبط «مادرانه» با او از این سریال و زندگی شخصیاش حرف زدیم. متولد آذر است و به خوبی این جمله درباره زنان متولد این ماه درباره او هم صدق می کند: «عاشق مسافرت است و از هر موقعیتی برای انجام این کار استفاده می کند و اگر نتواند به مسافرت برود، ناآرامی خویش را با رفتن به سینما و گردش با دوستان ارضا می کند»؛ با او بیشتر آشنا شوید.
تو در این سریال نقش رها را بازی میکنی که درگیر اعتیاد است. آن هم در سن کم. برای نزدیک شدن به این نقش چه کردی؟
من سر فیلم «سوت پایان» با دخترانی هم که اعتیاد داشتند، از نزدیک آشنا شدم. برای «مادرانه» هم همان تجربه کمکم کرد. از طرف دیگر در پیش تولید «مادرانه» یک آقا از کمپ های ترک اعتیاد به کمکمان آمد تا ما را با شرایط و ویژگی های یک دختر معتاد آشنا کرد. در نهایت هم یکی از دوستانم که به دلیل اعتیاد از همسرش جدا شده بود، خیلی به من برای ایفای این نقش کمک کرد. البته معمولا من بزرگترین کمکم را از فیلم ها می گیرم. برای همین قبل از شروع فیلم برداری، فیلم هایی در این مضمون دیدم تا ذهنم آمادگی پیدا کند. اعتیاد، تنها مسئله ای است که من در زندگی ام واقعا از آن میترسم. با اینکه کلا آدم نترسی هستم. من هر وقت کسی را دیده ام که اعتیاد داشته، از او فاصله گرفته ام.
اگر روزی یکی از نزدیکانت دچار اعتیاد شود، باز هم از او فاصله می گیری؟
(فکر میکند) من مطمئنا همه تلاشم را می کنم که او را از این گرفتاری نجات دهم. ولی متاسفانه عقیده ای به ترک واقعی ندارم. ترک، مال موتور و دوچرخه است (میخندد).
گفتی آدم نترسی هستی. کلا اهل هیجان هستی؟
خیلی؛ کار من، یعنی بازیگری، خودش سراسر هیجان و ماجراجویی است چون هر بار درگیر حسی با کاراکتری می شوی که خیلی متفاوت است و باید کشفش کنی ولی از وقتی درگیر سینما شدم، زندگیام از حالت عادی خارج شد.
چه ماجراجویی هایی قبلا داشتی؟
من قبلا نجوم کار می کردم و اکثرا خانه نبودم و در بیابان و کویر سفر می رفتم. خیلی نجوم را دوست دارم چون خیلی اتفاقات جالبی در این فضا می افتد اما متاسفانه 4،3 سال است دیگر فرصت پرداختن به نجوم را نداشته ام.
وقت های خالی ات را چه کار می کنی؟
من تقریبا در تمام وقتهای خالی ام،فیلم می بینم. متاسفانه کتاب خواندنم کمی کم شده. ورزش هم می کنم.
ورزش خاصی را دنبال میکنی؟
ورزشکار حرفهای نیستم اما بدنسازی، شنا و سوارکاری می کنم. ورزش برایم، بیشتر حکم تفریح دارد.
در «مادرانه» رها، دختری است که با خانوادهاش درگیر است. خودت ارتباطت با پدر و مادرت چطور است؟
پدرم فوت شده و من با مادر و برادرهایم زندگی می کنم. ارتباط خیلی خوبی هم با آنها دارم.
نظر آنها درباره کارهایت و مخصوصا «مادرانه» که در حال پخش است، چیست؟
هم مادر و هم برادرم مشوق من در این کار هستند. من برعکس خیلی ها اصلا با خانواده ام سر مسئله بازیگر شدن و کار سینما مشکل نداشتم. اصلا دوست داشتند که من فعالیت هنری داشته باشم ولی مادرم کمی به دلیل نقشم در «مادرانه» اذیت شده. به هر حال شاید برایش سخت باشد که من را در قالب یک معتاد ببیند. برادرم هم هر شب «مادرانه» را دنبال می کند و می گوید دوستانش معتقدند خانواده هایشان بعد از پخش «مادرانه» بیشتر روی رفتارها و رفت و آمدهایشان حساس شده اند (می خندد). البته راست هم می گوید. در شبکه اجتماعی هم متوجه چنین بازخوردی شدم. البته من از زاویه مثبت به این ماجرا نگاه می کنم. این نشان می دهد که سریال دیده شده و تاثیرگذار بوده است. یک سوتی از ما گرفتند، دیدم تصویرش 33 هزار بار به اشتراک گذاشته شده بود! این خیلی جالب بود.
یکی از مسائلی که غیرمستقیم در این سریال بررسی شده، مسئله مهاجرت است که اتفاقا میان جوانها فراگیر شده. تو خودت تا حالا به مهاجرت فکر کرده ای؟
بله؛ هم قبلا به این موضوع فکر کرده ام و هم گاهی الان به آن فکر می کنم.
فکر می کنی دلیل عمده ای که جوانها به مهاجرت فکر می کنند، چیست؟
متاسفانه، این مسئله از اتفاقات خیلی کوچک نشات می گیرد که رفته رفته تبدیل به عقده می شود و باقی می ماند. مثل زخم سر بازی که می ماند و عفونی می شود و به جامعه سرایت می کند. وقتی چنین عقده هایی باقی می مانند، کمکم نسبت به جامعه و کشور خود بی اعتماد و کم علاقه می شوی و دلت می خواهد از این سرزمین دل بکنی و بروی. مثلا یک دختر جوان اینجا کار می کند و درآمد دارد اما نمی تواند یک ماشین برای خودش بخرد. رفته رفته این تلاش زیاد و دستیابی نداشتن به امکانات معمول به واسطه مشکلات مالی و… تبدیل به عقده می شود. تصور می کنی ایجا نمیتوانی رشد کنی و همین می شود که مهاجرت را در ذهن برخی جوان های امروزی پررنگ کرده است. بگذارید یک مثال بزنم. در دنیا داشتن یک اینترنت پرسرعت امروزه یکی از بدیهی ترین و ساده ترین امکانات است. هر جایی بروی می توانی همزمان از اینترنت با سرعت بالا استفاده کنی و به کارهایت برسی اما وقتی در خودت این اتفاق نمی افتد (اگرچه به نظر اتفاق کوچکی م یرسد) اما تبدیل به دلیلی برای مهاجرت می شود.
فکر می کنی روزنامه نگار خوبی بشوی؟
من اگر روزنامه نگار بشوم، خیلی زود سر از جاهایی که نباید درمی آورم! اما اگر روزنامه نگار بودم، مطمئنا در حوزه اجتماعی فعال بودم.
نوشتن را دوست داری و تجربه کرده ای؟
قبلا می نوشتم ولی الان خیلی کم پیش می آید که بنویسم. این روزها بیشتر دلم می خواهد ساختن فیلم کوتاه را تجربه کنم.
بازیگری را بیشتر دوست داری یا فیلمسازی؟
راستش را بگویم؟ (می خندد) فیلمسازی را؛ چون احساس می کنم وقتی بازیگرم، خود واقعی ام نیستم و این خودم نیستم که مرا کنترل می کند. ترجیحم این است خودم مدیریت را بر عهده داشته باشم تا شرایط را به گونه ای که هست، تدارک ببینم. بازیگری از بیرون خیلی خوشایند و شیرین و راحت به نظر می رسد. در صورتی که اصلا این طور نیست.
این روزها احساس می کنی آدم خوشبختی هستی؟
اگر بحث کار را کنار بگذارم، بله؛ چون فشردگی زمان کاری ما برای رساندن به آنتن شبکه، واقعا آزاردهنده و نفس گیر است. شاید اگر این سؤال را یک ماه دیگر از من بپرسی، بتوانم جواب واقعی تری بدهم ولی این روزها آنقدر زندگی ام دست خودم نیست که بخواهم ببینم واقعا احساس خوشبختی می کنم یا نه ولی روی هم رفته احساس خوشبختی می کنم.
در زندگی مستقل خودت، زمانهایی که بیحوصله ای، چه کارهایی برای خوب شدن حالت می کنی؟
آشپزی می کنم (می خندد)؛ آشپزی به من آرامش خاصی می دهد. یکی از تفریحاتم این است که در اینترنت دنبال دستور پخت غذاهای جدید می گردم. البته رستوران رفتن را هم خیلی دوست دارم.
فعالیت های خیری های یا همکاری با نهادهایی که کارهای مختلف می کنند، داری؟
با چند انجمن حمایت از حیوانات همکاری هایی دارم چون این موضوع دغدغه من است.
اهل سفر هستی؟
خیلی. عاشق سفرم. به خصوص سفرهای کویرگردی اما متاسفانه مدتی است که پیش نیامده. به طور کل دوست دارم سوار ماشینم شوم و مثلا از بندر ترکمن تا آستارا را بروم. یعنی خط شمالی ایران را طی کنم.
تنها سفر میروی؟
نه؛ با دوستانم.
پیشنهادهایت برای سفرهای داخلی و خارجی خوب چیست؟
روستایی در گیلان حوالی رودسر وجود دارد به نام جواهردشت. روستایی در نقاط بالای کوههای سبز شمال که واقعا دیدنی و زیباست. همینطور روستای مصر در مرکز ایران که حال و هوای کویری دارد. برای مسافرت خارجی هم پیشنهاد جزیرهای در مالزی که انگار تک های از بهشت است را می دهم. برای من هر جا طبیعت بکر وجود داشته باشد، واقعا لذت می برم. چون علاقه ویژهای به طبیعت دارم.
بازی در کنار تیم بازیگران «مادرانه» چطور بود؟
من فقط می توانم در مورد تک تک بازیگران این سریال بگویم بی نظیر هستند. من دارم در مورد شخصیت خودشان حرف می زنم. خانم زنگنه به قدری مهربان و همراه است که واقعا نظیر ندارد. آقای سلطانی با آرامش ویژه ای راهنمایی می کنند و هوای آدم را دارند. از طرف دیگر من تا امروز همبازی پسر خوب نداشتم ولی عباس غزالی واقعا فوق العاده است. من از این همکاری واقعا لذت برده ام و با اینکه کار خیلی سنگین و فشرده است اما خوشبختانه تجربه خیلی شیرینی است.
بازیگران ایرانی و خارجی مورد پسند تو چه کسانی هستند؟
در مورد بازیگران ایرانی کمی سلیقه ام متغیر است. در میان مردها، حمید فرخ نژاد را خیلی دوست دارم و میان خانم ها به نظرم هنگامه قاضیانی واقعا ویژه است و البته بازیهای سحر دولتشاهی را هم خیلی دوست دارم. میان بازیگران خارجی هم از بازی خاویر باردم و کیت بلانشت خیلی خوشم می آید.
مجله ایده آل
**********************
هستی مهدوی فر که این روزها در سریال «مادرانه» ساخته جواد افشار بازی می کند درباره نقش خود در این سریال گفت: نقشم در این سریال خیلی متفاوت است و چنین جسارتی را تاکنون در فیلمنامه های دیگر ندیده بودم.
مهدوی فر، بازیگر نقش رها به ایسنا گفت: پدر و مادر رها از یکدیگر طلاق گرفته اند و مادرش در ایران زندگی نمی کند. رها با پدرش مشکل دارد و به دنبال این است که به هر طریقی شده با مادرش زندگی کند. رها اعتیاد هم دارد.
وی درباره دیالوگ های سریال مادرانه گفت: برای نقش رها دیالوگ هایی نوشته شده که تاکنون در تلویزیون نشنیده بودم و فکر نمی کردم دختری بتواند با چنین لحن و حالتی صحبت کند. این دیالوگ ها نقشم را متفاوت کرده است. مهدوی فر در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به این که قصه مادرانه می تواند یک قصه واقعی باشد که برای همه اتفاق می افتد، توضیح داد: قصه این مجموعه واقعی است، اما دیالوگ ها واقعی نیست.
وی در پاسخ به این پرسش آیا در کار از بداهه هم استفاده می کنید، توضیح داد: در این سریال اصلااز بداهه استفاده نمی کنیم، چون سعید نعمت الله خیلی روی متن هایش حساس است. در نتیجه بازیگر نباید حتی یک واو را جا بیندازد. فقط در سکانس های داد و فریاد و دعوا می توانیم کمی از بداهه استفاده کنیم.
بازیگر نقش رها گفت: خیلی از نویسندگان و کارگردانان تاکید دارند که پایان قصه تلخ نباشد و این مساله باعث شده پایان بیشتر سریال ها قابل پیش بینی باشد، اما مخاطبان سریال مادرانه نخواهند توانست پایان این سریــال را پیش بینی کنند.
جام جم
**********************
هستی مهدوی فر بازیگر نقش «رها» در سریال «مادرانه» شرکت کرد و درباره نقش خود گفت: نقش دختری را بازی میکنم که اسمش رهاست، پدر و مادرش از هم جدا شدهاند و مادرش در ایران زندگی نمیکند.
«رها» درگیری شدیدی با پدرش دارد و به دنبال این است که به هر طریقی شده است کنار مادرش باشد. حال در این میان نیز معتاد شده است.
او در عین حال دربارهی ایفای نقش خود توضیح میدهد: نقشم خیلی متفاوت است و خیلی آن را دوست دارم.
وی در ادامه دربارهی دیالوگهای نقش خود نیز توضیح میدهد: در نقشم یکسری دیالوگها وجود دارد که تاکنون در تلویزیون نشنیده بودم و فکر نمیکردم دختری بتواند با چنین لحنی و حالتی صحبت کند.
از این جهت این دیالوگها نقشم را متفاوت کرده است و خودم شخصا چنین جسارتی را در فیلمنامه بر روی چنین نقشی تاکنون ندیده بودم.
مهدویفر در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه قصه «مادرانه» میتواند یک قصه واقعی باشد که برای همه اتفاق میافتد، توضیح داد: قصه این مجموعه رئال است اما فرم دیالوگها رئال نیست.
این بازیگر که سریال «جراحت» (محمد مهدی عسگرپور) را نیز در پروندهی کاری خود دارد، با اعتقاد بر اینکه «مادرانه» یکی از بهترین پروژههایی است که در آن بازیگران همه مهربان هستند، گفت: در تجربه قبلی سریالهایم اصلا اینگونه نبود؛ سر صحنه بازیگران و چهرههای معروفی بودند که خیلی اذیت میکردند بازیگران معروف قدیمی که خیلی هم ادعایشان میشد.
او در پاسخ به اینکه آیا بداهه در نقش خود تاکنون داشته است یا نه؟ توضیح داد: بداهه در این سریال راه ندارد به دلیل اینکه سعید نعمتالله خیلی بر روی متنهایش حساس است. در نتیجه نباید یک «واو» را جا بیاندازی. البته در یکی دو سکانس که مربوط به داد و فریاد زدن است، بداهه جا دارد. در سریال جراحت هم همینطور بود.
این بازیگر همچنین با اشاره به حضور سعید نعمت الله در پشت صحنه «مادرانه» خاطرنشان کرد: تاکنون ندیدهام هیچ نویسندهای خودش همیشه سر صحنه باشد.
مهدویفر در بخش دیگری از صحبتهایش درباره این مطلب که مردم از تلویزیون فاصله گرفتهاند، گفت: به نظرم علت اینکه مردم از تلویزیون فاصله گرفتهاند این است که سانسور بیش از حد داریم و شفافسازی نیز نداریم. صداوسیما همه چیز را در اجتماع میبیند اما فقط گل و بلبل و چیزهای خوبش را نشان میدهد.
بازیگر نقش رها در «مادرانه» در پایان گفت: خیلی از جاها اصرار بر این دارند که پایان قصه تلخ نباشد و همیشه این مساله باعث شده است که پایان قصههای سریالهایمان پیشبینی شده باشد و طوری است که وقتی مخاطبان سریالها را میبینند احساس میکنند نمونهاش را قبلا جای دیگری دیدهاند.
در نتیجه میتوانند آنها را حدس بزنند. به همین دلیل به سراغ این سریالها نمیروند.
ایسنا