ایمپلنت دندان و عوارض آن

 

آیا شما هم برای جایگزین کردن جای خالی دندان از دست رفته خود به ایمپلنت دندان فکر می کنید ؟ آیا ایمپلنت دندان هم عوارض دارد ؟ آیا عوارض ایمپلنت دندان بیشتر از مزایای آن است؟ در روش درمانی ایمپلنت در حین انجام عمل و پس از آن امکان بروز عفونت وجود دارد و چه دلایلی موجب بروز عفونت می شوند؟ این سوالاتی است که برای هر فردی که بخواهد اقدام به کاشت ایمپلنت نماید ممکن است پیش آید و باید قبل از اقدام به پاسخ های آن برسد تا بتواند یک تصمیم درست اتخاذ کند.

اگر مراحل کاشت ایمپلنت خود را زیر نظر دندانپزشک متخصص و با تجربه انجام دهید میتوانید یک کاشت ایمپلنت بی عارضه یا حداقل کم عارضه را تجربه کنید. اگر می خواهید راجع به عوارض ایمپلنت بدانید و پاسخ سوالات بالا را به دست آورید ما در این مقاله مطالبی تهیه کردیم تا شما را در راستای دریافت پاسخ کمک کنیم.

آیا ایمپلنت دندان برای تمام افراد عوارض دارد؟

عمل جراحی کاشت ایمپلنت نیز مانند هر روش درمانی دیگر در حوزه  دندانپزشکی،  ممکن است عوارضی با خود به همراه داشته باشد. اما این موضوع به این معنی نیست که همه ی افراد به این عوارض مبتلا می شوند یا تمامی این عوارض در یک نفر بروز می دهد. با جمع آوری اطلاعات بیشتر می توانید اطمینان خاطر بیشتری نسبت به عمل جراحی ایمپلنت به دست اورید و عمل موفق تری داشته باشید.

با توجه به این که عوارض ایمپلنت دندان در این روش درمانی ممکن است ایجاد شود باید به این موضوع توجه کنیم که ایمپلنت های دندانی مزیت دو چندانی نسبت به عوارض احتمالی دارند و ما باید این موضوع را مورد توجه خود قرار دهیم.

بیشتر بخوانید» هزینه ایمپلنت در سال 1402

عوارض احتمالی در کاشت ایمپلنت دندانی عبارتند از:

  • احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه

موارد مختلفی می توانند موجب آسیب رسیدن به بافت لثه و اعصاب آن شوند که از موثر ترین موارد برای آسیب رسیدن به لثه می توان به بی تجربگی و عدم مهارت پزشک جراح اشاره کرد. به همین دلیل بهتر است جهت جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی درمان خود را به یک پزشک متخصص بسپارید همچنین در صورت لزوم با دندانپزشک متخصص ارتودنسی مشورت کنید که امکان بروز همچین مشکلی را به حداقل یا صفر برسانید. با تمام این مباحث امکان آسیب رسیدن به بافت لثه در این روش امکان پذیر است.

  • ایجاد آسیب های سینوسی

به دلیل این که استخوان فک و حفره های سینوس باهم در ارتباط هستند ممکن است اگر روند کاشت ایمپلنت به درستی پیش نرود عفونت و التهاب ایجاد شود ، البته این موضوع نباید فراموش شود که اگر این عمل زیر نظر متخصص با تجربه انجام شود چنین عارضه ای رخ نخواهد داد.

  • ایجاد آلرژی

با وجود این موضوع که حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی ایمپلنت به ندرت در افراد ایجاد می شود اما برخی افراد دچار واکنش های آلرژیک می شوند که موجب عفونت و التهاب در نواحی کاشت ایمپلنت می شود.

  • عفونت دندان

در حین جراحی و بعد از آن نیز امکان بروز عفونت وجود دارد.  سیگار کشیدن، بیماری های خود ایمنی و همچنین عدم بهداشت مناسب دهان و دندان می تواند موجب بروز چنین مشکلاتی شود و که به مرور زمان موجب پیشرفت و گستردگی عفونت می شود.

دلایل که ممکن است موجب بروز عفونت ایمپلنت دندان شود عبارت ان از:

  • دندان قروچه
  • پوکی استخوان
  • دیابت کنترل نشده
  • بیماری های عفونی
  • وجود بیماری های لثه
  • مصرف الکل و دخانیات
  • وجود سیستم ایمنی ضعیف
  • شرایط دهان و دندان بیمار قبل از کاشت ایمپلنت دندان

 

  • بروز برخی عوارض جانبی

به طور کلی هر نوع بیماری بعد از هر نوع عمل جراحی  ممکن است عوارض جانبی متفاوتی را همراه خود داشته باشد.  درد ، التهاب و ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت امری کاملا طبیعی بوده که با گذشت زمان از بین می رود. این عوارض جانبی عبارتند از:

  1. درد

احساس درد و ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت امری طبیعی است که به مرور زمان با استفاده از مسکن ها و داروهای تجویز شده توسط دکتر و عمل کردن به توصیه های پزشک جراح شما از بین میرود. تا زمانی که درد شما بهبود یابد بهتر است از نوشیدنی های بسیار سرد و بسیار گرم استفاده نکنید تا میزان درد و ناراحتی شما افزایش نیابد.

  1. متورم شدن لثه و صورت

بخشی از صورت و ناحیه ای که دندان ایمپلنت شده در آن قرار دارد بعد از عمل جراحی ایمپلنت دچار تورم می شوند. هرچند که این تورم پس از گذشت زمان از بین میرود اما شما می توانید با استفاده از کمپرس یخ روند بهبود این تورم را سریع تر و افزایش دهید.

  1. کبودی

در روزهای ابتدایی پس از عمل کاشت ایمپلنت  در ناحیه ای که ایمپلنت دندانی کاشته شده ممکن است شما مقداری کبودی آبی رنگ یا سیاه را مشاهده کنید که این مشکل با گذشت زمان و ترمیم بافت لثه به مرور خوب می شود و کبودی از بین میرود.

  1. خونریزی

پس عمل جراحی کاشت ایمپلنت ممکن است مقداری خونریزی جزئی داشته باشید که این خونریزی با مرور زمان کاهش میابد تا به طور کامل قطع شود، همچنین توجه و رعایت توصیه های دندانپزشک در این دوره زمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا خونریزی شدید موجب بروز عفونت خواهد شد.

  1. تعویض تاج دندان

پایه ایمپلنت های دندانی درون استخوان فک قرار می گیرند  و از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند اما با تمام این موارد ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان تاجی که روی ایمپلنت قرار دارد دچار تغییر رنگ شده و یا به به آن آسیبی وارد شود.

  1. عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان

اگر دندانپزشک شما دارای تجربه و مهارت کافی نباشد و شرایط بیمار را به صورت دقیق و درست ارزیابی نکرده باشد ممکن است عمل کاشت ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود و همچنین این شکست ممکن است مشکلات بزرگ و کوچکی در بلند مدت یا کوتاه مدت روبرو شود. دندانپزشک موفق و باتجربه می داند که یکی از مهم ترین عوامل موثر در عمل کاشت ایمپلنت دندان داشتن تراکم کافی استخوان است که باید توجه بسیار زیادی به آن شود. همچنین اگر به این موضوع توجه نشود و ایمپلنت در جایی که تراکم کافی استخوان وجود ندارد کاشته شود موجب عدم جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت می شود و در چنین وضعیتی عمل کاشت ایمپلنت با شکست مواجه شده و لازم است تا عمل جراحی مجددی انجام شود.

  1. میکرو جا به جایی ایمپلنت

این اتفاق ممکن است زمان کاشت ایمپلنت فوری رخ دهد، به طور کلی میکرو جا به جایی ایمپلنت زمانی اتفاق می افتد که قبل از جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت، تاج دندان روی آن قرار داده شده شود.

جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان

با توجه به اینکه عوارض ایمپلنت دندان بسیار کم بوده و تنها در شرایط خاصی ممکن است بروز دهد اما برای این که بتوانید مانع از بروز عوارض احتمالی این درمان شوید باید به نکات زیر توجه کافی داشته باشید و تا حد ممکن به خوبی آن ها را انجام دهید:

  • انجام درمان توسط متخصص کاشت ایمپلنت دندان در یک مرکز معتبر ایمپلنت
  • رعایت توصیه های دندانپزشکی در مراقبت های قبل و بعد از کاشت ایمپلنت
  • پیروی از رژیم غذایی مناسب بعد از کاشت ایمپلنت دندان
  • ترک دخانیات و عدم استعمال سیگار و مشروبات الکی قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندان
  • مراجعه منظم و سالانه به دندان پزشک بعد از کاشت

 

در نهایت به این نتیجه میرسیم که برای این که عوارض جانبی هنگام عمل جراحی ایمپلنت و بعد از آن را کاهش دهیم یا به صفر برسانیم باید به پزشک متخصص، با تجربه و ماهر مراجعه کنیم تا کاشت ایمپلنت موفق تر و کم عارضه تری را داشته باشیم.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا