بیوگرافی آیت الله اسدالله ایمانی
اسد الله ایمانی (زادهٔ ۱۳۲۶-کازرون)، نماینده ولی فقیه در فارس است.اسدالله ایمانی از تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۸۷ با حکم سید علی خامنهای به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز منصوب شد. وی پیش از این امام جمعه شهرهای کازرون و بوشهر بود. او از اعضای مجلس خبرگان رهبری است.
نام: اسد الله ایمانی
عنوان : آیتالله
زادروز : ۱۳۲۶
ملیت : ایرانی
مذهب : شیعه دوازده امامی
زمینه های فعالیت : فقه، تفسیر
آثار : عضو گروه تألیف تفسیر نمونه – تفسیر قرآن کریم (نمونه)
تأثیر پذیران : سید علی خامنه ای – ناصر مکارم شیرازی
زندگی
آیت الله اسدالله ایمانی فرزند محمد صادق در سال 1326 شمسی در شهرستان کازرون از توابع شیراز واقع در استان فارس متولد شد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی تحصیلات حوزوی خود را ابتدا در شهرستان کازرون آغاز و سپس در حوزه علمیه قم ادامه داده و به درجه اجتهاد رسید.
در کارنامه سیاسی وی نمایندگی ولی فقیه در استانهای بوشهر، فارس و عضویت در ادوار اول، دوم، سوم و چهارم مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی از مردم استان فارس دیده میشود.
مدارج تحصیلی
آیت الله ایمانی دوران دبستان را در کازرون گذراند و به مدت 3 سال دروس مقدمات حوزوی را در خدمت علمای شهر کازرون آموخت. در سال 1341 چند ماه بعد از رحلت آیت الله العظمی بروجردی(ره) راهی قم شد و تا سال 1344 به فراگیری دروسی نظیر “شرح لمعه”، “قوانین”، “رسایل”، “مکاسب”، “کفایه الاصول” و “منظومه” نزد اساتید بزرگوار خود از جمله آیات “محمد ستوده”، “صلواتی”، “شب زنده دار”، “فاضل لنکرانی”، “مکارم شیرازی”، “سبحانی”، “اعتمادی” و “سید محمد باقر سلطانی طباطائی” پرداخت و توانست “مقدمات”، “فقه” و “اصول” را در 7 سال به اتمام برساند.
وی سپس به فراگیری دروس “خارج” پرداخت و دو دوره “خارج اصول” و “فقه” را نزد اساتیدی چون “آیت الله العظمی سید محمد محقق داماد”، “آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی”، “آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی” و همچنین “آیت الله العظمی مکارم شیرازی” سپری کرد و به درجه اجتهاد رسید.
آیت الله ایمانی در کنار دروس “فقه” و “اصول” از مباحث فلسفی “آیت الله حاج شیخ یحیی انصاری” و همچنین “آیت الله جوادی آملی” بهره برد و مباحث اخلاقی را نزد “آیت الله شب زنده دار”، مباحث علمی، اجتماعی، سیاسی را نزد “آیت الله العظمی مکارم شیرازی” و “آیت الله ربانی شیرازی” فرا گرفت.
فعالیت های سیاسی پیش از انقلاب
آیت الله ایمانی در اوایل حضور خود در قم به مبارزه علیه رژیم پرداخت و از سال 1342 برای تثبیت و گسترش مرجعیت امام خمینی (ره) تلاش و سخنرانیهای متعددی نمود به طوری که ممنوع المنبر شد. ایشان مجلس ختم شهید آیت الله حاج سید مصطفی خمینی(ره) را در شهرستان برگزار کردند که به همبن دلیل در اصفهان دستگیر شدند.
وی پیش از پیروزی انقلاب مجموعه فرهنگی و خدماتی “حضرت قائم(عج)” را تحت نام صندوقهای قرض الحسنه، خیریه و کتابخانه راهاندازی کرد و در ایام تبلیغی ضمن شرکت در جلسات مختلف به تقویت حرکتهای فرهنگی و مذهبی و اعزام طلاب و مبلغان در سطح روستاهای شهرستان کازرون و شهرهای اطراف زمینه همگامی روستاییان با حرکتهای انقلاب اسلامی را فراهم میکرد.
مسئولیتها و سابق اجرایی
عضویت در مجلس خبرگان رهبری در ادوار اول، دوم، سوم، چهارم به نمایندگی از مردم فارس
نماینده حضرت امام خمینی (ره) و امام جمعه کازرون با حکم ایشان (از مهرماه سال 1358 تا 1380)
نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر از سال 1380 تا 1387
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن استانهای فارس و بوشهر
امام جمعه شیراز از سال 1387
انتصاب به امامت جمعه شیراز
پس از استعفای “آیت الله حائری شیرازی” از سمت امامت جمعه شیراز به علت تدریس علوم انسانی در حوزه علمیه قم، در تاریخ 24 بهمن سال 1387 آیت الله اسدالله ایمانی به سمت امامت جمعه شیراز منصوب گردید. آیتالله صفایی بوشهری پس از آیت الله ایمانی امامت جمعه بوشهر را بر عهده گرفت.
حکم انتصاب آیت الله ایمانی توسط رهبر معظم انقلاب
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجتالاسلام آقای حاج شیخ اسدالله ایمانی دامت افاضاته
اکنون که جنـاب حجـت الاســلام والمسلمین آقای حاج شیخ محیالدین حائری پس از سالها حضور پر ثمر در جایگاه امامت جمعه شیراز، اصرار بر کنارهگیری از آن نمودهاند، با قدردانی از خدمات آن عالم فرزانه، جنابعالی را که به حمدالله آراسته به زیور علم و عمل و برخوردار از فکر روشن و زبان گویا میباشید، به امامت جمعه شیراز و نمایندگی در استان فارس منصوب میکنم. شهر شیراز در شمار نگینهای درخشان این سرزمین پر افتخار است. مردم عزیز آن سامان همواره در گذشته و حال، با دین و دانش و هنر و اخلاق شناخته شده و به میزبانی و ارادت به امامزادگان اهل بیت علیهم السلام سرافراز و سربلند بودهاند و در دوران سی ساله نیز از همه آزمونهای دشوار و پرتلاش، با افتخار و موّفقیّت عبور کردهاند. امید است حضور جنابعالی در پایگاه بلند امامت جمعه آن شهر محبوب، بر توفیقات آن مردم عزیز و اعتلای معنوی آنان بیفزاید.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
سید علی خامنهای
فعالیتهای علمی و آموزشی
آیت الله ایمانی در حوزههای علمیه قم و کازرون و همچنین بوشهر به تدریس مشغول بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاههای شیراز تدریس را همزمان با مسئولیت نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای شیراز عهدهدار بوده است.
وی از بسیاری از علمای بزرگ اجازه نقل حدیث و امور حسبیه دارد و در تنظیم و تدوین تفسیر نمونه، نگارش و تدوین تقریرات درس خارج “آیت الله مکارم شیرازی”، تألیف رسالههایی مانند خمس، ارث، تقیه و امر به معروف همکاری داشته است.
فعالیت های فرهنگی
تأسیس موسسه آموزش عالی امام خمینی(ره)
اداره دو مرکز تخصصی “کلام اسلامی” و “تبلیغ اسلامی” با همکاری آیت الله سید علی اصغر دستغیب
تأسیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون در سال 1372
تجدید بنای مسجد صاحب الزمان (عج) کازرون
احداث مصلای جمعه کازرون
تحلیل حوادث بعد از انتخابات سال 1388 و 9 دی از نگاه آیت الله ایمانی
آیتالله اسدالله ایمانی در مراسم بزرگداشت حماسه نهم دیماه در تالار حافظ شیراز در تاریخ 9 دی ماه 1392 اظهار داشت: «باید ببینید که دشمن شما کیست و چه میگوید. شناخت دشمن، رمز بقا و کمال هر ملت است. باعث بدبختی است اگر دشمن از سخنان شما حمایت کند یا اینکه شما حرف دشمن را بر زبان جاری کنید.
حادثهای که حماسه 9 دی را رقم زد، در ادامه اتفاقاتی بود که پس از انتخابات سال 88 رخ داد. سران استکبار برای بهره برداری از فضای انتخابات، خود را از مدتها پیش آماده کرده بودند تا از فرصت انتخابات، به عنوان تهدیدی علیه نظام استفاده کنند.
برنامه ریزی دشمنان ما برای ایجاد این فتنه، یک سال و دو سال نبود. آنها به طور رسمی اعلام کردند که از سال 2003 میلادی، برنامهشان کلید خورد، یک پایگاهی اختصاصی در پنتاگون تشکیل شد و رئیس میز ایران، مسئولیت این قرارگاه را بر عهده گرفت. آنها از طریق فضای مجازی و مطبوعات، برنامه خود را پیش میبردند و برای ایجاد آشوبها، افرادی را نیز به ایران فرستادند.
اوج حرکت فتنه، در روز عاشورا بود که به عزیزترین و مقدسترین باورهای ما بیحرمتی کردند. آنها به خیال خودشان، با این حرکت میخواستند قداستها را بشکنند و زیر سؤال ببرند و بعد برنامه دیگری را اجرا کنند؛ اما با پیش رفتن وقایع، مردم چهره واقعیشان را شناختند و حماسه 9 دی، پاسخی بود بر آنچه آشوبگران در روز عاشورا انجام دادند.
و کروبی به عنوان اغفال کنندگان در فتنه با تحریک مردم موجب بی نظمی شدند. تا قبل از وقایع روز عاشورا، شاید راه برای بازگشت آنان وجود داشت؛ اما با وقوع حوادث روز عاشورا، کاندیداهای معترض باید از این اقدامات اعلام براعت میکردند که این کار را انجام ندادند و همه این اقدامات آشوبگرانه و بیحرمتی به ائمه اطهار، به پای آنان نیز نوشته شد…
طبق فرمایش حضرت علی(ع)، کسی که میتواند چشم فتنه را کور کند، یک رهبر بصیر و شجاع است؛ یعنی هم معرفت کافی برای تشخیص حق و باطل را داشته باشد و هم توانایی ایستادگی در مقابل آن را. رهبر با بصیرت، ریشه و کانون گردباد را شناسایی و با آن برخورد میکند.
رهبری معظم انقلاب، با الگوگیری از امام علی(ع)، این جریان را خاموش و تمام توطئههای دشمنان را نقش بر آب کرد. ما دیدیم که رهبری در ابتدا به معترضین تذکر داد و آنها را نصیحت کرد. رهبری حتی برخلاف عرف سیاسی، با مسئولین ستادهای انتخاباتی جلسه گذاشت و حرفهای آنان را شنید. رهبری نشان دادند که برای خاموش کردن فتنه، اتمام حجت لازم است.
در زمان امام(ره) هم بنی صدر باعث ایجاد فتنه شد و درست همانند سال 88، آن زمان هم در روز عاشورا فتنه به نقطه اوج خود رسید. سخنان امام(ره) در خصوص فتنه بنیصدر و با بیان اینکه امام(ره) فتنه را بسیار خطرناک و مهم بود حال چگونه برخی افراد به دنبال امضا جمع کردن برای آزادی فتنه گران هستند؟ چگونه کسانی در دانشگاهها به دنبال حمایت از آنها هستند؟ با چه دلیل و بهانهای این کار را میکنند؟ مجرم را چگونه میتوان آزاد گذاشت؟ میبینید که رهبرمان تا چه اندازه تنهاست؟ این همه هجمه رسانهای بر علیه رهبری و در انتقاد از او را میبینید؟
باید در هر کاری حد و حدودی داشت و مرز ما احکام دین و قانون است، این را اضافه میکنم که هر کسی در صحنه نبرد میان حق و باطل، ساکت بنشینند و خود را کنار بکشد و چیزی نگوید، گناه بزرگی مرتکب شده است. دشمن هم اکنون نیز در حال برنامه ریزی است. میخواهند فتنه را توهم جلوه دهند، میخواهند حماسه 9 دی را از ارزش بی اندازند، میدانند که آگاهی رهبری، همه نقشههایشان را خراب کرده است. دشمن در حال برنامه ریزی برای نفوذ افراد خود به مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی است. باید بیدار و هشیار باشیم…»
عکس آیت الله اسد الله ایمانی
زندگینامه آیت الله اسد الله ایمانی