بیوگرافی الیاس نادران – Elias Naderan

الیاس نادران

الیاس نادران در سال 1334 در شهرستان شاهرود از توابع استان سمنان متولد شد. وی دکترای تخصصی اقتصاد خود را از دانشگاه کلرمون فرانسه اخذ کرده ومسلط به زبان‌های فرانسه و انگلیسی است. وی در مبارزات آزادیخواهانه علیه رژیم طاغوت از ناحیه دو دست، صورت و گردن دچار مجروحیت شده است.

نادران، چهره‌ای اصول گرا و همواره منتقد به سیاست‌های غلط اقتصادی دولت‌ها و شخصیت‌ها بوده است. از جمله مهمترین مسئولیت‌های سیاسی وی نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم، هشتم و نهم می‏باشد.

تولد : 1334

شاهرود

ملیت : ایرانی

حزب سیاسی : اصولگرا

محل تحصیل : دانشگاه کلرمون فران

پیشه : سیاستمدار

دین : اسلام شیعه

تحصیلات

الیاس نادران در سال 1996میلادی از دانشگاه “کلرمون فران” (Clermont-Ferrand) فرانسه در رشته اقتصاد عمومی دکتری تخصصی گرفته است.
او همچنین، مسلط به زبان‏های انگلیسی و فرانسه و عضوهیات علمی و دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و مدرس دروس اقتصاد بخش عمومی در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در این دانشکده است.

مسئولیت‌ها و سوابق

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم، هشتم و نهم به نمایندگی از مردم تهران، ری و شمیرانات
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

فساد اقتصادی و راه‏های مبارزه با آن از نگاه الیاس نادران

الیاس نادران با حضور در خبرگزاری مهر در 5 اسفندماه 1390 در خصوص راه‌های مبارزه با فساد در کشور گفت: «به اعتقاد من فساد مثل یک خوره برای نظام سیاسی کشوراست که مثل موریانه به پایه‌های نظام می‌زند و اگر نظامی خودش را نسبت به فساد بیمه نکند و به مردم این اطمینان را ندهد که در مراجع تصمیم گیری اساسی افرادی که هستند پاکدست و مورد اعتماد هستند و هیچ خدشه‌ای نسبت به رفتارشان نیست، کشور چالش‌های جدی پیدا خواهد کرد.
کشورهایی مثل ما که با رأی مردم حاکمانشان انتخاب می‌شوند امنیت ملی‌اش متکی به رأی مردم است یعنی اعتماد متقابل بین دولت و مردم باید وجود داشته باشد اگر با مسایل و فساد چه اتفاق افتاده شده باشد و چه اتهام وارد شده باشد روبرو شویم و افراد حاضر نباشند برای افکار عمومی توضیح دهند و یا رفع اتهام کنند، این در ذهن مردم باقی می‌ماند و نتیجه آن این می‌شود که پیوند دولت و ملت آسیب جدی می‌بیند و با یک ضربه خارجی از همه پاشیدگی داخلی و یا شکاف اجتماعی عمیق و دوگانگی ایجاد می‌شود.
به همین دلیل نه وظیفه ما بلکه وظیفه همه نمایندگان مجلس است که دفاع از کلیت نظام و سلامت نظام و دفاع از حقوق مردم در مقابل حاکمانی که ابزارهای قدرت فوق‌العاده مهمی دارند ایستادگی کنند و اگر کمترین فسادی در هر جا و از هر فردی سر زد و فردی از مسئولان متهم بود تا روشن نتیجه کار را تعقیب کنند یا فرد برائت بگیرد یا اگر جرمی واقع شده بود فرد مجازات شود.
فساد اقتصادی وقتی با فساد سیاسی ترکیب می‌شود فقط حجم فساد را بالا نمی‌برد بلکه وقتی ابزارهای قدرت و ثروت با هم پیوند می‌خورند و در یک شبکه مدیریتی کشور نفوذ می‌کنند، اگر شبکه به موقع زده نشود مبارزه با فساد خیلی کار سختی می‌شود.»

دفاع نادران از الهه راستگو

الهه راستگو، از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان انتخاب شهردار تهران به محمدباقر قالیباف رأی داد که با این رأی سرنوشت ساز محمد باقر قالیباف دوباره شهردار تهران شد. به دنبال این اتفاق الهه راستگو مورد انتقاد اصلاح‌طلبان و حزب متبوعش قرار گرفت و به این منظور عضویت وی در حزب اسلامی کار لغو شد.
وی بعد از کنار گذاشته شدن از سوی اصلاح طلبان و حزب اسلامی کار، در خصوص انتخابش در 20 شهریور ماه 1392 یادداشتی منتشر کرد و در بخشی از آن اظهار داشت: «اینجانب می توانستم رأی خویش را در شورای شهر پنهان کنم اما بر اساس اقناع وجدانی که آقای دکتر قالیباف را بر آقای مهندس هاشمی به دلائل متعدد از جمله توانایی اجرایی ترجیح دادم و به صورت شفاف رأی خویش را ارائه نمودم…»
الیاس نادران با دفاع از این انتخاب و عملکرد الهه راستگو در این خصوص گفت: « از خانم راستگو که منصفانه در موضوع شهرداری تهران عمل کرد و از حجمه های ناجوانمردانه سیاسی نترسید سپاسگزام و امیدوارم سایر اصلاح طلبان عضو شورای شهر فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی به عمران شهر تهران کمک کنند و از تکرار تجربه شورای شهر اول بپرهیزند و اجازه دهند که قالیباف بهتر از سابق به شهروندان تهرانی خدمت کند.»

درخواست الیاس نادران و 11 نماینده مجلس برای محاکمه بابک زنجانی

الیاس نادران از جمله نمایندگان اصولگرای مجلس نهم بود که در نامه‌ای خطاب به سران 3 قوه در تاریخ 3 دی‌ماه 1392، بر لزوم تعقیب بابک زنجانی به دلیل وجود دلایل کافی تاکید کرد.

بخشی از متن این نامه بدین شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
برادران ارجمند سران محترم سه قوه
حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر روحانی
آیت الله آقای آملی لاریجانی
آقای دکتر علی لاریجانی
سال‌ها مماشات با فساد مالی، متأسفانه امروز  کشور را به فساد سیستمی رسانده است. ویژگی این مرحله از فساد آن است که دستگاه‌ها و نهادهای مسئول مبارزه با فساد، خود گرفتار مراتبی از فساد می‌شوند.
یک مصداق که این روزها رنج مردم شریف را دوچندان کرده است، “بابک زنجانی” است. بابک زنجانی 43 ساله امروز به عنوان ثروتمندی همه فن حریف در صحنه‌های مختلف در جولان است.
بر اساس اطلاعات موثق موجود، دلایل کافی برای تعقیب این فرد به اتهام فساد و افساد در دست است، چرا شما مسئولان محترم سه قوه که به امر رهبری خبیر در این مبارزه مسئولیت دارید، تحرکِ درخور به خرج نمی‌دهید؟
همه می‌دانیم شرط نخست پیشرفت و تأمین عدالت، به تأیید دین و علم، مبارزه با فسادی است که نه تنها رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی را به شدت عقب می‌راند؛ بلکه دین و اخلاق مردم را نیز بر باد می‌دهد. جا دارد دو نکته بدیهی را نیز ذکر کنیم: نخست آنکه این برخورد باید بدون تبعیض، سریع و قاطع صورت گیرد؛ دوم آنکه برای ریشه کن ساختن این بلیه باید برخورد قاطع اداری و قضایی، با اصلاح ساختارها و روش‌ها، حمایت بیشتر از رسانه‌های آزاد و اعمال سیاست‌های عاقلانه و سازگار با مبانی اعتقادی و اقتضائات ملی تکمیل گردد تا زمینه‌های پیدایش این پدیده نامبارک تنگ شود و مصادیق مشابه بیش از این تکثیر نگردد…»

پاسخ بابک زنجانی به نامه 12 نماینده مجلس

در پی درخواست 12 نفر از نمایندگان مجلس از حسن روحانی، علی لاریجانی و آیت‌الله صادق لاریجانی برای برخورد قاطع با بابک زنجانی، او نامه‌ای در تاریخ 4 دی‌ماه 1392، خطاب به این 12 نماینده مجلس نوشت.

بخشی از متن نامه بابک زنجانی به 12 نماینده مجلس به شرح زیر است:

«نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
از اینکه زحمت‌های کشیده شده من در شرایط سخت کشور در عرض سه سال نزد شما به جورثومه فساد تبدیل شده و من را انقدر مفسد میدانید که همه با هم دست به دست داده اید تا این فساد ایجاد شده را تمیز دهید باید بگویم واقعاً شرمنده خودم و شما برادرانم.
شرمنده خودم که تمام زندگی و آبرو و زحماتم را برای آبادی کشورم و خط ولایتم بکار بردم و امروز جورثومه فسادم و شرمنده شما که باعث شدم با قصاص قبل از جنایت آخرتتان را به دنیایتان بفروشید.
در زمان جنگ که من و امثال من در پناهگاه‌ها استراحت می‌کردیم شما عزیزان شجاعانه در برابر ظلم و ستم و تجاوز بیگانگان از جانتان گذشتید و ایستادید آیا واقعاً تمام کارهای شما عزیزان بدون اشتباه بوده؟ آیا در زمان مشکل کسی بود به شما جورثومه فساد خطاب کند؟ و دست به دامان قوای سه گانه شود؟ خیر نبود چون نتیجه راه من و شما در انتها به خط ولایت رسیدن است و فقط تفاوت من با شما یک کاتالیزور است آن که شما با یک گروه و حزب به نتیجه نهایی ولایت می‌رسید ولی من بدون حزب و گروه به ولایتم اعتقاد دارم و زندگیم را فدا میکنم …»

انتقاد نادران از نحوه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‏ ها

الیاس نادران در گفت‌وگو با “ایسنا” در 1 اردیبهشت‌ماه 1393، در خصوص نحوه اجرای دور دوم هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت: «این جوانمردی نیست که هرگاه دولت می‌خواهد کار پرهزینه‌ای را انجام دهد آن را با هزینه مجلس انجام دهد. اگر بناست به تصمیمات مجلس اعتنا شود باید همه کارهای بد، پرهزینه و پرمنفعت را باید با هم بگویند.
آقای “نوبخت” گفتند که دولت همه هزینه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را به عهده می‌گیرد ولی برخلاف این وعده عمل شد و در فرم‌های ثبت‌نام یارانه نقدی نوشته شده که این کار بنا به مصوبه مجلس و قانون انجام می‌شود و هزینه به دوش مجلس گذاشته شده در حالی که برخی از موارد در این زمینه خلاف قانون است و دولت قانون را تفسیر به رأی کرده است اما هزینه را گردن مجلس می‌اندازند و این جوانمردی نیست.
از سرنوشت روسای جمهور گذشته عبرت بگیرد. وزیر شما اعلام می‌کند اسامی 10 میلیون نفر از ثروتمندان جامعه را در اختیار دارید، پس چرا ماه‌ها معطل کرده‌اید؟ ما باید پشت هم باشیم تا بتوانیم بار سنگین تورم و رکود را از دوش مردم برداریم اگر این بی‌مهری‌ها نبود من از همین مختصر گفتار هم خودداری می‌کردم کما اینکه در فاز اول هدفمندسازی یارانه‌ها سکوت کرده بودم…»

انتقادات تنـد الیاس نـادران از عملکرد دولت یازدهم

14 اردیبهشت‌ماه سال 1393، الیاس نادران در نطق میان دستور خود در مجلس در خصوص عملکرد دولت یازدهم در حوزه اجرای هدفمند سازی یارانه‌ها و نیز زمینه های اقتصادی، انتقادات تندی را به دولت یازدهم وارد کرد و گفت: «آقای روحانی کتمان حقیقت و اظهار ناقص آن با راستگویی ناسازگار است.
نقل است قبل از انقلاب مجری در معرفی حضرت آیت‌الله دستیغب گفت “صاحبان گناهان کبیره” و ایشان در ابتدای منبر متواضعانه فرمودند “البته صاحب قلب سلیم هم هستم”؛ امروز این حکایت ماست با دولت از جمله در برخی حوزه‌های اقتصادی به ویژه هدفمندی یارانه‌ها…
در باب مبارزه با مفاسد اقتصادی خون دل، بسیار است. فقط عرض می‌کنم اگر دولت اراده استیفای حقوق ملت را داشته باشد، کافی است به جای مطالبه 4 میلیارد دلاری 80 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی را از گردن کلفت‌ها پس بگیرد.
مگر نه این است اسامی این افراد نباید در جیب رئیس جمهور بماند و باید بر مناره گفته شود. لااقل اسامی بدهکاران بالای 50 میلیارد تومان را به مردم اعلام کنید…»

عکس الیاس نادران

الیاس نادران

بیوگرافی و عکس الیاس نادران

الیاس نادران

زندگینامه الیاس نادران

الیاس نادران

معرفی الیاس نادران سیاستمدار ایرانی

الیاس نادران

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا