بیوگرافی حجت الاسلام سید رضا تقوی – Reza Taghavi
حجت الاسلام سید رضا تقوی، در سال 1325 در روستای “حسن آباد” واقع در شهرستان “دامغان” از توابع استان سمنان متولد شد. وی در خانواده ای روحانی، اهل علم و متدین رشد کرد. پدرش، “حجت الاسلام حاج سید علی تقوی” در زمرهٔ برترین سخنرانان مذهبی دامغان به شمار میرفت. سید رضا تقوی دارای تحصیلات حوزوی و همچنین دارای مدرک کارشناسی الهیات از دانشگاه تهران است و سابقه حضور موثر در فعالیتهای سیاسی قبل و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در کارنامه وی دیده میشود.
وی، عهده دار مسئولیت های سیاسی نظیر رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور، نماینده مردم دامغان و تهران در دو دوره مجلس شورای اسلامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه از سال 1379 با حکم رهبر معظم انقلاب بوده است.
مسؤولیتها و سوابق اجرایی
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور
امام جمعه شهرکرد
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی
نماینده مردم دامغان در دوره دوم مجلس شورای اسلامی
نماینده مردم تهران در ادوار چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه از سال 1379
از اعضای شورای فرهنگ عمومی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
عضو هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در سال 1392
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز
انتصاب تقوی به ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
حجت الاسلام سید رضا تقوی در سال 1379 و با حکم مقام معظم رهبری به ریاست شورای سیاست گذاری ائمه جمعه منصوب شد.
حکم انتصاب توسط رهبر معظم انقلاب
بسم الله الرحمن الرحیم
نظر به پایان یافتن دورهٔ مسؤولیت و کنارهگیری جناب مستطاب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سید هاشم رسولی محلاتی و با تشکر فراوان از زحمات بیدریغ معزی الیه در باب مسایل امامت جمعه سراسر کشور، جناب حجتالاسلام آقای حاج سید رضا تقوی (دامت توفیقاته) را به ریاست شورای سیاستگذاری ائمه محترم جمعه برای مدت سه سال منصوب میکنم.
امید است ایشان با همکاری اعضای محترم آن شورا و با درایت و کاردانی و ابتکار، زمینههای استفاده صحیح و کامل از ظرفیت عظیم نماز جمعه را فراهم آورند و این پایگاه والای دینی را که باید برتر از خطوط سیاسی و جهتگیریهای جناحی عمل کند به موقعیت شایستهٔ خود نزدیک سازد.
توفیقات ایشان و سایر اعضای محترم را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
79/3/10
تشکیل جلسات هم اندیشی اصولگرایان با محوریت تقوی
جلسات هم اندیشی جمعی از اصولگرایان با محوریت سید رضا تقوی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران و با حضور و دعوت از شخصیتهای اصولگرا و چهرههای موثر به منظور وحدت و هماهنگی و افزایش همدلی و وحدت و کاهش استحقاقها شکل گرفت.
توصیه تقوی به اصولگرایان و اهمیت دادن به اخلاق مداری
حجتالاسلام سید رضا تقوی در ضیافت افطار جامعه اسلامی مهندسین که در 13 مردادماه 1391، برگزار شده بود؛ با اشاره به اینکه اصطلاح اصولگرایی توسط مقام معظم رهبری وارد حوزه ادبیات سیاسی شده است، گفت: «آنچه جبهه اصولگرایی را از دیگران متمایز میکند، رفتار یک اصولگرا در حوزه اخلاق است و نماد اصولگرایی در سیاست نیز، اخلاق است.
اصولگرایی و ایجاد مرز روشنی با آلودگی های سیاسی
اصولگرایی مفهوم جدیدی را به جامعه القا و خط و مرز روشنی را با آلودگیهای سیاسی و التقاط مشخص کرد. اصولگرایی به سرعت به یک جریان سیاسی بالنده و پرشور تبدیل شد، شاهد بودیم که اصولگرایی در انتخاباتهای متعدد با استقبال مردم روبرو شد و مردم از مفهوم اصولگرایی استقبال کردند و اصولگراها را بر سر کار آوردند و سکان اجرایی و تقنینی کشور را به دست آنها دادند… دین عبارت است از مجموعهای از اعتقادات، احکام و اخلاق در نظام اسلامی به صورت کلی بر مبنای ارزشهای دینی و الهی شکل گرفته است و باید بررسی کرد که اصولگرایی نماد کدام یک از سه اصطلاح اعتقادات، احکام و اخلاق است. اصولگرایی در حوزه سیاست بیشتر در رفتار که همان حوزه اخلاق است به نمایش در میآید، چون مردم اعتقادات و احکام خود را از احزاب نمیگیرند پس اصولگرایان باید اصولگرایی را در اخلاق و رفتارشان به نمایش گذارند.
اخلاق، نماد بارز اصولگرایی
بسیاری از افراد به اصول اعتقاد دارند اما به لحاظ سیاسی جزو جبهه اصولگرایی به حساب نمیآیند آنچه جبهه اصولگرایی را از دیگران متمایز میکند، رفتار یک اصولگرا در حوزه اخلاق است پس نماد اصولگرایی در سیاست، اخلاق است.
هر جریانی نمادی دارد و نماد اصلاحطلبی، تغییر وضع موجود با نگرشهای سکولاریستی بود. اصولگرایی هم دنبال تغییر است و در اینجا با اصلاحطلبی مشترک است اما جهتگیریهای ارزشی بر مبنای دین دارد و از اینجا میان اصولگرایی و اصلاحطلبی جدایی به وجود میآید و نماد اصولگرایان با ارزشها محک زده میشود…
باید توجه داشته باشیم تاریخ هر کاری را که در این مقطع که اصولگرایان سکاندار این کشتی بودهاند، انجام شده است، به پای اصولگرایان مینویسند پس تاریخ همه خوبیها، ضعفها و نارساییها را به نام جریان اصولگرایی ثبت میکند و تقسیمبندیهای ریز در ذهنیت تاریخی قرار نمیگیرد.
یک نوع از تعامل، تعامل غیریت است یعنی تا وقتی که رقیب توانمندی داشته باشیم در درون تعامل و وحدت شکل میگیرد پس وقتی رقیب ضعیف شود در درون جبهه گروهها یکدیگر را حذف میکنند و جنگهای داخلی میان جبهه ایجاد میشود. بدین ترتیب عمر این نوع از تعامل تا زمانی است که رقیب توانمندی وجود داشته باشد در حالی که تعاملی سازنده است که بر مبنای برنامه و نگاه به آینده به وجود آید و متاسفانه این نگاه در جامعه اصولگرایی حاکم نشده است.
وحدت، یکپارچگی و تعامل ما در جبهه اصولگرایی تا زمانی جدی بود که رقیبِ قدری در مقابل وجود داشت. به محض آنکه رقیب کنار رفت، تعامل سازنده بر مبنای برنامه دیده نشد و گروههای درون اصولگرایی هرکدام به دیگری تاختند و طرف مقابل را رقیبی برای خود به حساب آورند.
امروز در جبهه اصولگرایی بسیاری از چهرهها از زبانی استفاده میکنند که زبان پیام نیست، بلکه زبان عمل است و گرچه در قالب گفتار مطرح میشود و به این نحو است که یکی را بکوبند و دیگری را بالا آورند، باید توجه داشته باشیم که این زبان برای جریان اصولگرایی بسیار آسیبرسان است. باید بین اصولگرایان زبان تعامل و انتقال پیام و ارزشها وجود داشته باشد و افکار همه اعضا بر سر برنامهها جمع شود نه عملی برای تخریب یکدیگر.
یکی از نیازهای امروز اصولگرایی، بیشتر شنیدن است تا گفتن. جبهه متحد اصولگرایان باید بیشتر بشنود تا اینکه حرف بزند و نگاهی به دهه گذشته بیندازد. اگر اصولگرایی میخواهد در آینده به موفقیت دست یابد، باید تعاملش را بر سر برنامهها به نتیجه برساند و چنین نباشد که در مقایسه با رقیب، زبانش را زبان عمل کند…»
حماسهٔ 9 دی و نقش آن در خنثی سازی جریانات بعد از انتخابات سال 1388
سید رضا تقوی در همایش “حماسه 9 دی” در تاریخ 9 دیماه 1392 و در تالار اجتماعات مصلای اعظم امام خمینی (ره) تبریز، با اشاره به نقش ممتاز و پدرانه رهبر معظم انقلاب در حوادث پس از انتخابات سال 1388، اظهار داشت: «معظم له ساعتها با روسای ستادهای انتخاباتی سران فتنه نشستهایی برگزار کردند تا به هر طریق ممکن برخی چهرهها سالم بمانند که متأسفانه جواب آنها بسیار نامناسب بود.
سران فتنه در این جلسات فقط به ابطال انتخابات مایل بودند که البته این هدف آنها با جواب منفی رهبری مواجه میشد چرا که قبول چنین خواستهای بیقانونی بود.
همسویی محافل داخلی و خارجی از جمله مؤلفههای مهم و اصلی فتنهگریهای سال 1388 بود. در جریان اردو کشیهای خیابانی فتنه گران در سال 1388 حضور مستند تعدادی از سفرا و نمایندگان کشورهای دیگر در تهران مشاهده شد که در پارهای از موارد اعتراضات را راهبری میکردند. فرصت طلبی و قدرت طلبی در چارچوب خواستههای دشمنان، هنجارشکنی و عبور از مرز قانون، اردو کشیهای خیابانی و ایجاد آشوب و بلوا از دیگر خصوصیات بارز فتنهگریهای سال 1388 بود.
از آنجایی که هر نظام سیاسی با چنین چالشهایی روبرو میشود بنابراین نظام سلطه برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی اقدام به توطئه چینی علیه جمهوری اسلامی در طول 35 سال گذشته کرده است.
مردم مخلص ایران با همت والای عاشورایی به مقابله با فتنه گران برخاسته و تمام نقشههای شوم معاندان داخلی و دشمنان خارجی را خنثی کردند.
حماسه 9 دی به جهانیان ثابت کرد که انقلاب اسلامی شعله و شاخهای از نهضت عظیم حسینی است که هرگز خاموش نمیشود. درحالیکه حزن و اندوه ناشی از گستاخی فتنه گران به ساحت امام حسین (ع) مردم ایران زمین را در بهت و حیرت فرو برده بود مردم تبریز با قیام خودجوش خود در 8 دی زمینه ساز فوران ملت ایران در 9 دی علیه فتنه گران شدند.»
تألیفات
داستانهای زندگی از حضرت امام موسی بن جعفر(ع)
نگرشی بر مدیریت اسلامی
تأملات فرهنگی
رسالت و جایگاه نمازجمعه
فرزانگان مدینه
عکس حجت الاسلام سید رضا تقوی
زندگینامه حجت الاسلام سید رضا تقوی