بیوگرافی کارن خانلری – Karen Khanlary
کارن خانلری نماینده حوزه انتخابیه ارامنه تهران و شمال کشور با مدرک دکترای مهندسی عمران سازه از دانشگاه آزاد اسلامی، در دوره نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی با حداکثر آراء به عنوان نماینده ارامنه تهران و شمال کشور برگزیدهشد.
زادگاه : ایران
دین : مسیحی
سمت : نماینده ارامنه تهران و شمال در دوره نهم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی
سمتهای پیشین : طراح فنی شرکت پشم سنگ ایران – عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
زندگی
کارن خانلری در سال 1343 و در تهران متولد شد. وی بلافاصله پس از تحصیلات متوسطه در دانشگاه پذیرفته شد. وی دارای دکترای تخصصی “سازه و زلزله” و مسلط به زبان های ارمنی و انگلیسی می باشد. خانلری نمایندگی ارامنه شمال کشور در مجلس نهم را برعهده داشته است.
مسؤولیتها و سوابق اجرایی
نماینده مجلس شورای اسلامی در دور نهم به نمایندگی از اقلیت های دینی (ارامنه شمال کشور)
عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
دیدگاه خانلری در خصوص اوضاع سیاسی سوریه و نقش آمریکا در آن
کارن خانلری در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس در تاریخ 3 اردیبهشت ماه 1392، در خصوص اوضاع سیاسی سوریه گفت: «دخالت در امور داخلی سوریه نقض صریح حقوق بشر و همچنین حق تعیین سرنوشت ملتها و اصل همزیستی مسالمتآمیز است. نفوذ و تعدی علنی نیروهای ویژه ارتش ترکیه به خاک سوریه حمایت مالی و سیاسی از گروههای تروریستی مخالف دولت و ترغیب آنان به تهدید، ارعاب و تاراج و قتل شیعیان، اکراد، آشوریان و ارمنیان سوریه از جمله سیاستهای مبتنی بر استانداردهای دوگانه دول توسعهطلب و مرتجع منطقه به سردستگی آمریکاست.»
اظهارات خانلری در خصوص شرایط ارمنیان در ایران
در 14 اردیبهشت ماه 1392 و در آستانه نودوهشتمین سالگرد قتل عام ارامنه در امپراتوری عثمانی، مراسم یادبودی در انجمن اجتماعی ارامنه (کلوب ارامنه) برگزار شد که “سید محمدحسن ابوترابی فرد” نیز در آن حضور داشت. سخنران اصلی این مراسم کارن خانلری، نماینده ارامنه تهران و شمال در مجلس نهم بود. او بعد از تشریح ابعاد تاریخی و حقوقی نسل کشی ارامنه به توصیف دیدگاهها و سخنان دولتمردان جمهوری اسلامی ایران درباره این مسأله پرداخت.
بخشی از سخنان کارن خانلری را به نقل از روزنامه “آلیک” منتشر شد بدین شرح است:
«ارمنیان ایران که در تاریخ پرفراز و نشیب ایران عزیز همواره در کنار برادران مسلمان، زرتشیتی، کلیمی و آشوری خود از مرزهای پرگوهر این خطه دفاع کرده و در راه تعالی و پیشرفت کشور از هیچ مجاهدتی فروگذار نکرده اند. از ایران و حکومت برخاسته از بطن این ملت بزرگ، از جمهوری اسلامی انتظار شناسایی رسمی نسل کشی ارمنیان را دارند. باید گفت که در روند این شناسایی تاکنون قدم های مؤثری برداشته شده اند: اولین موضع گیری جمهوری اسلامی به امام خمینی راحل، این رادمرد عدالت و آزادی در تاریخ نوین بشر، بر می گردد.
از قول “شهید مصطفی چمران” چنین نقل می شود که در بهمن ماه 1357 و در بحبوحه انقلاب امام در بحث و تحلیل مفصلی از ارامنه و تاریخ ارمنیان به وقایع 1915 پرداخته و از آن به عنوان فاجعه ای بزرگ یاد کرده اند. در این مبحث، امام راحل، با اشراف وسیع و شناخت عمیق تاریخ معاصر، در مقام مقایسه ماهوی مابین حکومت جبار عثمانی و حکومت اسلامی ایران برآمده و گفته اند: “ایران مملکتی نیست که قتل عام تازه ای برای ارامنه تدارک ببیند و ایرانیان نیز چنین ملتی نیستند.”
این رویکرد امام راحلمان که ملهم از بینش و منش عدالت جویانه شیعی است، در کانون توجه و تحسین گسترده ارمنیان جهان و دولتمردان وقت ارمنستان شوروی قرار گرفت. بدین سان، هرساله بر تعداد روشنفکران، سیاسیون و دولتمردان کشورمان که این واقعه را مورد شناسایی و محکومیت قرار می دهند، افزوده می شود.
با وجود این اقدامات موثر، با درک عمیق از موقعیت کشورمان در شرایط حساس منطقه ای و بین المللی و با دلگرمی از منویات مقام معظم رهبری که فرمودند: “این نکته را به خاطر بسپارید که جمهوری اسلامی ایران طرفدار ملتهای مظلوم است، با ظالمان مخالفت و مبارزه می کند و در مقابل زورگویی و زیاده خواهی با همه وجود می ایستد.” ما ارمنیان ایران به تلاش های خود برای شناسایی رسمی و محکومیت واقعه نسل کشی فعالانه ادامه می دهیم.
ما در سرزمینی زندگی می کنیم که در آن، حدود 750 سال پیش، زمانی که بسیاری از اقوام مجاور ما هنوز در جهل و نادانی به سر می بردند، سعدی بزرگ در باب بنی آدم آفریده از گوهر چنین می سرایید:
چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار»
انتظارات اقلیت های دینی از دولت یازدهم از زبان خانلری
کارن خانلری، در هفته نامه “امرداد”، شماره 293 در 30 تیر ماه 1392، انتظارات اقلیت های دینی را از رئیس دولت یازدهم، دکتر روحانی چنین برشمرد: «جامعه ارمنیان ایران از رئیس جمهور آینده می خواهد تا با حمایت های معنوی و مالی به انجمن های فرهنگی و ورزشی جوامع اقلیت دینی، به این جوامع کمک کند.
اشتغال اقلیت های دینی در بدنه دولت نیز از جمله موضوعاتی است که در سالهای اخیر به شدت کاهش یافته و جامعه ارمنیان ایران از رئیس جمهور آینده می خواهد تا با اتخاذ تدابیری این موضوع را بهبود بخشد. احراز پست معاونت یا مشاورت وزارتخانه ها توسط اقلیت های دینی از جمله حرکت هایی است که می تواند تبعات مثبت داخلی و خارجی داشته باشد.»
واکنش خانلری به اظهارات تند حسینیان در خصوص مهمانی همسر دکتر روحانی در کاخ سعد آباد
پس از برگراری جشنی مبنی بر تولد حضرت فاطمه زهرا و روز زن در کاخ سعد آباد از سوی همسر دکتر روحانی، رئیس جمهور یازدهم و برخی اتفاقات این جشن برخی شخصیت ها به انتقاد از این عمل پرداختند. روح الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس نهم با انتقاد از این عمل همسر رئیس جمهور در نطق میان دستور مجلس در 2 اردیبهشت ماه 1393 با سخنانی تند به اعتراض به این اقدام و برخی عملکرد های دولت یازدهم پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود چنین اظهار داشت :«…آنچه بیش از هر چیز موجب نگرانی بنده شده است دخالت همسران و خانواده مسئولین در امور کشور و بیت المال است.
همسر رئیس جمهور اگر می خواهد جشن بگیرد در خانه خود که الحمدلله هم بزرگ است و هم جادار جشن بگیرد، در مسجد یا حسینیه جشن بگیرد نه در کاخ های متعلق به ملت. فاطمه زهرا (س) دارای شئونی است و با آواز و رقص و اینها تناسب ندارد. بدعتی نگذارید که خدایی ناخواسته دوباره علیاحضرت ها به این مملکت بازگردند البته در یکی از دولت های سابق تلاش شد که والا حضرت ها دوباره ظهور کنند اما مردم در پای صندوق رای پاسخ این بدعت ها را محکم داد…»
واکنش خانلری نماینده ارامنه به سخنان حسینیان
کارن خانلری در گفت و گو با خبرگزاری “برنا”، در 7 اردیبهشت ماه 1393، با اشاره به سخنان و تهدیدات توهین آمیز “روح الله حسینیان” مراسم مولودی خانی حضرت زهرا(س) گفت: «همسر رئیس جمهور یک کشور در هر جای دنیا شان حکومتی و اجتماعی داشته و به عنوان بانوی اول آن کشور شناخته میشود. صحبتهای آقای حسینیان در خصوص مراسم انجام شده از سوی همسر رییس جمهور کشورمان و سخنان تهدید آمیزی که بیان کردهاند به هیچ عنوان در شان یک نماینده مجلس نیست.
این اشخاص اگر واقعا بر ادعای خود ثابت قدم هستند، به جای توهین و تهدیدهای بیپایه بهتر است با استناد به قوانین و از طریق قوه قضایییه موضوع را پیگیری کنند. کسی بدون سند و مدرک حق توهین و اظهار نظر در خصوص چنین موضوعات مهم و به تبع آن ایجاد تشویش در جامعه را ندارد.
سوء استفاده از چنین رخدادهایی اگر در چارچوب قانون نباشد تبدیل به نوعی بهرهبرداری سیاسی خواهد شد. نه فقط آقای حسینیان بلکه همه کسانی که سعی میکنند خلاف قانون بهره برداری سیاسی کنند در واقع دچار فعلی ناپسند و غیر قانونی شدهاند.
آقای حسینیان می توانند بر طبق قوانین اساسی ایران، با استناد به قضاوتهای اولیه خود مدارکی را در راه بهبود شرایط کشور و در واقع علیه قانون شکنیها ارائه دهد البته تاکید میکنم در وهله اول از طریق مراجع قضایی.
در صورتی که وی نتواند ادعای خود را از طریق قانون و مراجع قضایی و با ارائه ادله و مستندات لازم به اثبات برساند، در حقیقت قانون شکنی کرده و باید پاسخگوی مردم، مراجع قضایی و دولت باشد…»
تحلیل خانلری از مذاکرات هسته ای در دولت یازدهم
کارن خانلری در گفت و گو با خبرگزاری “برنا”، در 7 اردیبهشت ماه 1393، در خصوص مذاکرات هسته ای اظهار داشت: «باید بگویم مذاکرات هسته ای یک حرکت راهبردی است. در دستگاه سیاست خارجی داشتن تاییدات از سوی مسئولین مملکتی امری لازم است. به نظر من طبیعی است که یک راهبرد ملی اپوزیسیون خاص خود را باید داشته باشد و اگر نداشته باشد مشکوک و غیر طبیعی خواهد بود؛ اما این دلیل نمیشود که مشکلات به حق یا اشتباه کشور را در کوچه و بازار جار بزنیم، بلکه در چهارچوب قانون و با رعایت اخلاق و انسانیت باید در پی حل مشکلات و ثبات در جامعه باشیم. وقتی این بحثها به وجود میآید موضوع اخلاق و قانونمداری درسیاست کمرنگ میشود.
من معتقدم در مورد 1+5 این بررسی ها و اپوزیسیون ها باید مطرح شوند. چون ما ارگانهای خاصی برای حرکت راهبردی داریم مانند مجلس؛ بنابراین اگر حرکتهای مخالف جریانات سیاسی کشور نیز شکل گرفت بهتر است در مجلس عنوان و بررسی کنند.
به فرض مثال ما در جریانات و حواشی اخیر مربوط به مذاکرات هسته ای شنیدیم که نسبت به مذاکرات ترکمنچای را به مذاکرات ایران و گروه غربی دادند. به قول آقای لاریجانی درکشوری که ولایت فقیه دارد نمیتوان به راحتی چنین نسبتهایی را به اتفاقات سرنوشت ساز کشور داد.
چرا که با این گونه سخنان بیهوده نه تنها رهبری بلکه تمام سیستم مملکت داری و کلیت نظام زیر سوال میرود. در عین حال سیستم حکومت داری ما مقایسه می شود با دوره قاجار از لحاظ تاریخی و ایدئولوژیک. این دوره اصلا ربطی به آن زمان ندارد. خوشبختانه دستگاه سیاست خارجی و مملکت داری ما خیلی قانون مند است و تمامی اتفاقات زیر نظارت و نظر شخص رهبری بررسی و انجام میشود.
در پایان باید به برخی از گروهها و اشخاص که به بهانههای واهی ساز ناکوک با دولت میزنند باید بگویم بهتر است به جای این حاشیه سازیها و مخالفتها دولت را همراهی و یاری کنند و فرصت لازم را به دولت یازدهم بدهند تا شاهد پیشرفت روز افزون در کشور باشیم…»
عکس دکتر کارن خانلری
با عرض ادب واحترام سلام،جناب آقای دکتر کارن خانلری، اینجانب محمدهادی قربانی،فرزند اکبر،من ۳۰سال سن دارم، چندین سال نامزد دارم،ولی بعلت مشکلات مالی (اجاره نشینی و کارگری)نمی توانم ازدواج کنم مدتی هم هست،بعلت گران شدن مصالح ساختمانی_ کار،کارگری هم کم شده،من نیز فن خاصی جز کارگری بلد نیستم،اطرافیانم هم توان مالی کمک به من را ندارند تا ازدواج کنم،ضامن برای وام هم ندارم اگر شخصی ضامنم شود توان پرداختن قسط ها را ندارم،تصمیم گرفتم برای شما نامه بفرستم،شاید فرجی شد
خواهشمندم اگر امکانش هست به من کمک مالی شود تا از فکر و سردرگمی دربیام ازدواج و زندگی بهتری کنم مدتی هست اجاره خونه برام مشکل بزرگ شده،اگر حتی به اندازه اجاره خونه به من کمک مالی کنید،یه مشکل از مشکلات بزرگ من را حل کردید بخدا روم نمیشه اینها حضوری به شخصی بگم،اجاره خونه چند ماهی زیاد شده ولی کار کم شده،
بهزیستی و کمیته امداد هم رفتم حضوری ولی کمکم نکردن.