چگونه یک سخنرانی خوب ارائه کنیم؟

قبل از اینکه به بررسی نکات لازم برای طراحی اسلاید و ارائه یک سخنرانی موفق بپردازیم بهتر است کمی درباره قالب های حرفه ای پاورپوینت صحبت کنیم. می توانید تمپلت ها و قالب های آماده پاور پوینت را از Envato Elements و یا GraphicRiver تهیه کنید. این قالب ها طراحی خلاقانه و کیفیت بالایی دارند و برای تهیه اسلایدهای تجاری و مربوط به کسب و کار بسیار مناسبند. این اصول چه برای ارائه های به زبان انگلیسی و چه برای ارائه های زبان فارسی راهگشا هستند.

۱-عکس های جذاب و تاثیر گذار قدرتمندتر از هزاران کلمه هستند

اولین و مهمترین نکته ای که هنگام اسلاید سازی باید به خاطر داشته باشید این است که هیچ وقت قدرت عکس را دست کم نگیرید. در واقع عکاسی ابزاری قدرتمند برای انتقال پیام شما به شکل بصری محسوب می شود. برای اینکه بتوانید دیگران را تحت تاثیر طرح پیشنهادی یا محصولی که معرفی می کنید قرار بدهید باید از عکس های جذاب استفاده کنید وگرنه خیلی زود ارائه شما خسته کننده می شود.

نکته مهم: عکس ها و تصاویرتان باید مکمل برنامه شما باشند و توجه افراد را به سمت موضوعی که درباره آن صحبت می کنید بیشتر جلب کنند. یادتان باشد که عکس ها باید نقش حمایتی داشته باشند و موضوع اصلی شما را ساپورت کنند نه اینکه از موضوع، دور و پرت باشند.

سعی کنید هر جایی که به نکته مهم و قابل توجهی برخورد کردید از یک عکس استفاده کنید. عکس ها و تصاویر مرتبط تاثیر بسیار زیادی روی مخاطب دارند و توجه او را به موضوع بحث جلب می کنند. تا جایی که می توانید در اسلایدهایتان از متن و نوشته کمتر استفاده کنید چون مخاطب باید تمام توجهش را به شما معطوف کند و با خواندن متن و نوشته داخل اسلایدها حواسش از موضوع اصلی پرت نشود. علاوه بر این یادتان باشد که از عکس های خلاقانه استفاده کنید. قالب هایی به کار ببرید که متناسب با فضای کاری تان باشند و از نهایت خلاقیت و ذوقتان در انتخاب عکس ها و تصاویر استفاده کنید.

۲- از رنگ ها، کنتراست و فضای خالی مناسبی استفاده کنید

یکی از اولین چیزهایی که موقع اسلاید سازی باید یاد بگیرید انتخاب رنگ مناسب و استفاده موثر از فضای خالیست. فضای خالی و رنگ مناسب و جذاب تاثیر زیادی روی ارتباط شما با مخاطب می گذارد. معمولا در اوایل کار طراحی اسلاید استفاده درست و مناسب از رنگ ها کمی چالش برانگیز و سخت است. تا حد امکان از رنگ هایی استفاده کنید که با محتوای کاری شما تناسب داشته باشند. می توانید از قالب های آماده ای که طرح های رنگی دارند هم استفاده کنید.

اگر شرکتتان راهنمای سبک دارد از آن به عنوان پایه و اساس انتخاب رنگ هایتان استفاده کنید. در غیر این صورت می توانید از وب سایت هایی مثل Adobe’s Color استفاده کنید که تم های رنگی آماده و مناسبی در اختیارتان قرار می دهد.

کنتراست یا تضاد

کنتراست هم یکی از مهمترین نکاتیست که هنگام طراحی اسلاید باید به خاطر داشته باشید. اگر قرار است متنی در اسلایدهایتان بنویسید این متن باید واضح و خوانا باشد؛ بنابراین باید بین رنگ پس زمینه اسلاید (که معمولا سفید یا خاکستری است) و رنگ خود نوشته (سیاه یا سفید) تضاد مناسب و کافی را ایجاد کنید.

اهمیت کنتراست وقتی بیشتر می شود که بخواهید نوشته تان را روی عکس پیاده کنید. در این صورت می توانید شفافیت و وضوح عکس تان را تا ۶۰ درجه کاهش بدهید و آن را تیره تر کنید تا خواندن متن روی آن راحت تر شود.

از ویژگی کنتراست برای جلب توجه افراد هم می توانید استفاده کنید. به عنوان مثال پس زمینه سیاه و نوشته زرد رنگ و یا برعکس آن تضاد قوی و جلب توجه کننده ای دارد. استفاده درست و مناسب از کنتراست و تضاد بین رنگ ها به شما کمک می کند تا در لحظات مهم توجه کامل مخاطبتان را به مساله جلب کنید.

۳- فضای خالی یا سفید

نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که اسلایدهای شما به فضای خالی هم نیاز دارند. لزومی ندارد که همه چیز را در یک اسلاید بگنجانید و آن را شلوغ کنید. هر نکته را در یک اسلاید جداگانه قرار بدهید و تا حد امکان اسلایدها را سبک نگه دارید. اسلاید های حرفه ای شلوغ و درهم و برهم نیستند و مخاطب موقع دیدنشان گیج نمی شود.

۴- در اکثر مواقع نیازی نیست از انیمیشن در اسلایدها استفاده کنید

یکی از جنبه های بحث برانگیز و سخت درباره طراحی حرفه ای اسلایدها استفاده از انیمیشن است. به طور کلی ما توصیه می کنیم به دلایل زیر از انیمیشن در اسلایدهایتان استفاده نکنید:

  • انیمیشن ها سرعت ارائه شما را کند می کنند؛ مخصوصا اگر قرار باشد در هر اسلاید یک انیمیشن قرار بدهید.
  • تماشای انیمیشن ذهن مخاطب را از موضوع و بحث اصلی دور می کند.
  • در نهایت ممکن است زمانی که ارائه تان به پایان می رسد و از سرمایه گذاران انتظار دارید روی طرحتان سرمایه گذاری کنند آنها خیلی تمایل و رغبتی به انجام اینکار نداشته باشند.

البته در برخی موارد هم استفاده از انیمیشن در اسلایدها کاملا به جا و معقول است؛ مثلا اگر قصد دارید قابلیت های محصولتان را برجسته کنید و یا با استفاده از هنر تصویرگری داستانی را به نمایش بگذارید یا آمار و ارقامی را به صورت متحرک نشان بدهید می توانید از انیمیشن استفاده کنید. در چنین مواقعی کمک گرفتن از انیمیشن در واقع در راستای هدفتان است و مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما اگر قرار است از انیمیشن ها بدون هدف و قصد خاصی استفاده کنید بهتر است که هیچ انیمیشنی در اسلایدهایتان نباشد.

۵- محتوای موثر و تایپوگرافی تان را آماده کنید

چیزی که در هر ارائه بیشتر از طراحی اهمیت دارد محتوا و موضوع اصلی اسلایدهای شماست؛ بنابراین حتما باید از مناسب و قابل فهم بودن محتوایتان کاملا مطمئن شوید. برای طراحی حرفه ای اسلایدها بهتر است مطالبتان را از قبل و به صورت جداگانه آماده کنید. قبل از طراحی اسلایدها باید بدانید دقیقا قرار است هر مطلب در کدام اسلاید آورده شود. کار را با در نظر گرفتن یک طرح کلی شروع کنید و بعد به جزییات مطالب بپردازید.

تایپوگرافی حروف و کلمات هم دقیقا به اندازه خود مطلب اهمیت دارد. به طور کلی توصیه می کنیم اگر اسلایدهایتان به انگلیسی نوشته می شوند از فونت unsier-serif استفاده کنید. به هر حال هنگام انتخاب فونت مطالب باید دقت کنید که در هر صفحه نمایشی به راحتی قابل خواندن باشد.

منبع: هنر فردی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا